Obavijesti

News

Komentari 445

Milanović: Hrvatska je izašla iz krize, a BDP će rasti još više

Milanović: Hrvatska je izašla iz krize, a  BDP će rasti još više
2

Premijer Milanović posjetio je pulsko brodogradilište Uljanik zajedno s ministrima Grčićem i Lalovcem. Kazao je da je Hrvatska spasila i ojačala svoju brodogradnju

VIDEO

Predsjednik Vlade Zoran Milanović posjetio je pulsko brodogradilište Uljanik zajedno s ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Brankom Grčićem i ministrom financija Borisom Lalovcem .

Nakon obilaska broda koji se gradi za Turkmenistan, novinarima je kazao kako je Hrvatska ne samo spasila, već i ojačala svoju brodogradnju u Istri i Rijeci, a komentirao je i rast BDP-a:

- Gospodarski rast je preko 1 posto i to je brojka s kojom možemo biti jako zadovoljni. Raste izvoz i raste industrijska proizvodnja, a tek onda potrošnja. Hrvatska je izašla iz krize i sljedeće stope rasta bit će još i više - rekao je premijer.

POGLEDAJTE VIDEO: Današnja objava prve procjene tromjesečnog obračuna BDP-a

Pokretanje videa...

00:31

U vezi koalicije s IDS-om Milanović je rekao kako IDS trebaju u koaliciji, jer su i oni dio uspješne Vlade.

- Ja ih pozivam da nam se pridruže jer treba napraviti sve da se ova priča nastavi, da ne zaplovimo u mrak. I Vladina politika u ovom brodogradilištu je rezultirala time da su narudžbe u Uljaniku milijardu eura - komentirao je.

Na novinarska pitanja oko dovršetka istarskog ipsilona Milanović je ponovio kako neće davati obećanja iza kojih ne stoji.

- Učinit ćemo sve što možemo da se izgradi do kraja ali postoje neke mjere koje nisu u našim rukama već Europske komisije - rekao je.

Oko najave pada cijena goriva i energenata dodao je da će goriva i energenti sigurno pojeftiniti, a kada je riječ o robi, to je "stvar proizvođača" . Na pitanje novinara oko konačnog datuma izbora rekao je da je njemu svejedno.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić oko koalicije s SDP-om rekao je kako ne može na to trenutno dati odgovor.

- Odgovor ću moći dati nakon što stranačka tijela donesu svoju odluku. To će biti sredinom rujna. Ono što je nama bitno to je program, a ono za što se zalažemo je decentralizacija - komentirao je Miletić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 445
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.