Obavijesti

News

Komentari 328

Milanović je poručio: Spremni smo položiti račune za naš rad

Milanović je poručio: Spremni smo položiti račune za naš rad
5

Ove godine se vide prvi rezultati našeg rada. Trebalo je dugo vremena da zatečeno stanje ispravimo. Mi smo stranka lijevog centra koja štiti slabije, rekao je Milanović

VIDEO

Svi mi koji se bavimo ovim poslom nemamo prava na izgovore za eventualne promašaje. Krivce ne smijemo tražiti u drugima, crkvi ili drugoj vjeri, već u sebi. Kritike kojima smo izloženi moramo otrpiti, jer je to takav posao. Ove godine se vide prvi rezultati našeg rada, jer nam je trebalo dugo vremena da ispravimo zatečeno stanje. Mi smo stranka lijevog centra koja štiti one slabije. Zamrznuli smo tečaj švicarskog franka, i još drugih mjera, ali dugovi se moraju vraćati. U ovom slučaju su banke jače, i time smo pokazali da nitko nije nedodirljiv. Tim potezom banke će ostvariti manju dobit, a to znači ujedno i manji porez za državu, jer je to sve zatvoreni krug. Mi nismo poput onih s ekstremne ljevice koji zagovaraju druga rješenja, jer su ona suprotna današnjim civilizacijskim normama. Isto tako desnica sve osporava i vulgarizira. Mi smo spremni izaći pred građane već u ovom trenutku i položiti račune za svoj rad. Borit ćemo se svim silama, jer je socijaldemokracija jedini pravi izbor – poručio je u Garešnici Zoran Milanović, premijer i predsjednik SDP-a.

U Garešnici je u nedjelju održana izvještajna konvencija SDP-a, Bjelovarsko bilogorske županije. Milanović je rekao da ne želi govoriti o političkoj konkurenciji, jer se ne želi baviti njima već su usko fokusirani na svoj posao koji obavljaju i na jačanje socijaldemokracije. Kazao je kako se ove godine vide prvi konkretni rezultati rada Vlade  koji govore o smanjenom broju nezaposlenosti i gospodarskom oporavku. 

'Nema povratka na staro, a za to treba Vlada poput SDP-ove'

- Nakon što smo prvu godinu dana po ulasku u EU trebali privikavati na nove standarde, ove godine imamo punu slobodu u odlučivanju o vlastitom putu – rekao je predsjednik SDP-a i  dodao da ništa ne ide preko noći, što su priznali i najveći kritičari ove vlasti. 

Poručio je kako nema povratka na staro, a za to treba karakterna, kvalitetna i nekorumpirana Vlada poput SDP-ove. Govoreći o socijalnim razlikama premijer je naglasio da će njih uvijek biti, ali se treba težiti ka uravnoteženosti. 

'Ekstremno bogatima treba omogućiti da i dalje ostanu bogati'

- Ako je netko ekstremno bogat onda ga treba oporezovati kako bi se smanjile razlike, jer je on da bi do toga došao koristio resurse svih nas. Ali mu omogućiti da i dalje ostane bogat, jer se tako ide prema društvu koje je bogato – kaže Milanović. 

'Nitko neće narolati autoceste i odnijeti ih iz zemlje'

Na kraju je spomenuo i monetizaciju autocesta. Kazavši kako je to najbolji način da se Hrvatska riješi velikih kamata kako bi imala prostora za nove projekte. 

- Imamo više kilometara autocesta nego duplo veće države od nas. Za to je trebalo hrabrosti, vizionarstva ali i drskosti i sada bi to trebali naplatiti, jer kroz monetizaciju nitko neće narolati autoceste i odnijeti ih iz zemlje, već one trajno ostaju nama na korist – kazao je Milanović uz pljesak delegata SDP-a Bjelovarsko – bilogrske županije koji su se u nedjelju okupili u Garešnici na izvještajnoj konvenciji. 

Uz Milanovića konvenciji su nazočili saborski zastupnici, ministar Mihael Zmajlović, koji je govorio o otpadu kao "zlatnoj koki" te da je gospodarenje otpadom ujedno i civilizacijsko pitanje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 328
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku