Obavijesti

News

Komentari 129

Milanović o HDZ-u: Ajmo dalje, znači oni su dobili Dubrovnik?

Milanović o HDZ-u: Ajmo dalje, znači oni su dobili Dubrovnik?
5

Kad gledamo veličinu mjesta i njihov fiskalni kapacitet, onda smo mi i naši partneri pobjednici, rekao je Milanović najavivši žestoku borbu na parlamentarnim izborima

VIDEO

Premijer Zoran Milanović ponedjeljak je proveo u posjetu kutinskoj Petrokemiji gdje je izjavio kako je zadovoljan rezultatima prijevremenih lokalnih izbora jer je SDP njihov pobjednik.

- Ja sam zadovoljan. Kad gledamo veličinu mjesta i njihov fiskalni kapacitet, onda smo mi i naši partneri pobjednici -  rekao je Milanović dodavši kako bi bilo bolje da je SDP s koalicijskim partnerima pobijedio i tamo gdje je tijesno izgubio.

- Trebamo postaviti pitanje zašto se išlo na izbore i koji je smisao toga. U rušenju načelnika i gradonačelnika gotovo je isključivo sudjelovala sadašnja opozicija na državnoj razini, s idejom provociranja prijevremenih izbora - smatra Milanović. 

'Borba na izborima bit će neizvjesna do kraja'

Aktualni premijer tvrdi da su rezultati izbor znak da je SDP-ova koalicija jaka i da će borba na parlamentarnim izborima biti neizvjesna do kraja. Upitan za komentar HDZ-ove tvrdnje da su oni pobjednici izbora u Dubrovniku Milanović je kratko rekao:

- Ajmo dalje, znači oni su pobijedili u Dubrovniku?

Premijer: Za Petrokemiju se treba boriti, trebamo je zadržati

Milanović je s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom došao u Petrokemiju nakon krize s blokadom računa zbog koje je bila upitna isporuka mineralnih gnojiva. To se na kraju nije dogodilo jer je Uprava HPB-u platila 12 milijuna kuna na ime duga jednog od kupaca Petrokemije.

- Ovo je nešto za što se treba boriti, industrija koju treba zadržati. Tražimo jakog strateškog partnera - rekao je Milanović.

Kazao je da je u Petrokemiji skoro 80 posto hrvatskog vlasništva. 

- Spasili smo većinu brodogradilišta, a ovo je u kontinentalnom dijelu nešto za što se treba boriti. Čvrsto vjerujem u ovaj projekt. Ovdje nam treba jaki strateški partner. Ne netko tko će se samo okoristiti nego i ostati - poručio je premijer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"