Obavijesti

News

Komentari 169

Milanović o porukama Cerara: Brate, što je previše, previše je

Milanović o porukama Cerara: Brate, što je previše, previše je
7

Premijer je komentirao Cerarovu izjavu da se mogu sastati tek kad Arbitražni sud odluči o daljnjem tijeku arbitraže i da Slovenija ne želi razgovarati o tome što dalje

VIDEO

Dopisivanja i verbalne prepirke na relaciji Zagreb - Ljubljana nastavljena su i u subotu. Premijer Zoran Milanović, koji je s  ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom i ministrom uprave Arsenom Baukom sudjelovao u manifestaciji Kualjske ribarske noći, komentirao je reakciju slovenskog kolege Cerara na njegovo pismo:

-  Nećemo preko medija, ali ja sam poslao pismo i izrazio spremnost, da se nađemo, ako treba i otići u Sloveniju . On je rekao da neće i OK, što sad da ja radim. Dakle, mi smo zaista u ovih tjedan dana  dali sve od sebe, da ne damo ništa loše od sebe, da ne pretjeramo, da ne kažemo krivu riječ , ali brate, što je previše, previše je - rekao je premijer Milanović.

Podsjetimo, premijer Milanović u petak je slovenskom premijeru Miri Ceraru poslao pismo u kojem mu je predložio sastanak oko novih koraka koje treba poduzeti za rješenje graničnih sporova nakon što je Hrvatska napustila arbitražu.

Cerar mu je poručio da se mogu naći tek kad Arbitražni sud odluči o daljnjem postupku, ali ne bi htio razgovarati o tome što dalje jer to je "već odlučeno". 

Iako nije htio odgovarati preko medija kninskoj gradonačelnici Josipi Rimac na poziv da ipak održi govor na obilježavanju Oluje u Kninu. Ipak je poručio da od toga ne želi raditi predizbornu feštu, iako neki žele da se to pretvori u predizborni skup. 

– Dan ranije u Zagrebu će biti vojni mimohod. To će, vjerujem biti lijepo. Nikome ne prijetimo, ali to je naša povijest i sudbina. Potom ćemo dan kasnije otići u Knin i podići barjak. To je pristojno i onako kako treba. 

- Neki od toga žele raditi stranačku feštu. To je legitimno, izborna je godina, ali ja ću se zadržati na tome da obilježimo važan državni blagdan i to je sve - rekao je predsjednik Vlade. 

'Nema u ribarstvu milijuna'

Gotovo da nema obitelji u Kalima na otoku Ugljanu koja nema veze s ribarstvom. To najbolje oslikava podatak od čak 40 ribarskih brodova s kojima Kaljani odlaze u izlov sitne plave ribe – inćuna i srdela.  

U subotu se samo manji dio bogate kaljske flote uputio na tradicionalni defile brodova zadarskim kanalom.  To je prava fešta od mora i ribe. A na brodovima nije manjkalo ribe i morskih plodova na bezbroj načina. Slana, marinirana, dimljena riba, riblje paštete i nezaobilazni dalmatinski specijalitet – riba s gradela. 

– Svi misle da se od ribarstva zgrću milijuni. Nema ovdje milijuna, radimo kako bismo pristojno živjeli, rekao nam je jedan stariji Kaljanin, koji ribarstvo u svom kraju prije svega vidi kao dio tradicije.  A, osim tradicije ribarstvo kao važnu gospodarsku granu vidi premijer Zoran Milanović, koji je s ribarima bio na defileu brodica. Ističe kako je osim izvoza i prerade ribe jednako važna činjenica da naši ribari plove na brodovima s domaćih navoza

– Nije mi ovo prvi put s ribarima. Bio sam lani i na Jabuci, kaže Milanović. A da nije ribarstva Općina Kali bi teže punila proračun. Zahvaljujući toj djelatnosti, gotovo da nema nezaposlenih, a riba, svježa ili prerađena,  odlazi i na strana tržišta. A čak 30 posto sitne plave ribe izlove vlasnici ribarskih brodova iz Kali – mjesta s najvećom ribarskom flotom na našoj strani Jadrana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa