Obavijesti

News

Komentari 71

Milanović se video chatom iz SAD-a javio Lalovcu u Zagreb

Predstavnici Cisca pokazali su hrvatskom izaslanstvu što je tzv 'immersive tele-presence'. Lalovac je iz Zagreba poručio da želimo štedjeti i ulagati u tehnologije

VIDEO

Premijer Zoran Milanović koji je na službenom putu u SAD-u stigao je u utorak u središnjicu tvrtke Cisco u San Joseu. S njim su bili i ministri Siniša Varga i Vedran Mornar

- Gledamo kakve koristi možemo izvući, ako stojimo na mjestu nećemo ništa promijeniti - rekao je Milanović u Ciscou.

Predstavnici Cisca pokazali su hrvatskom izaslanstvu što je tzv 'immersive tele-presence': polovina ovalnoga stola stvarna je i za njim sjede sudionici razgovora, a druga je polovina 'virtualna' i na ekranima se vide udaljeni sudionici razgovora.

Tako su premijer i ministri Varga i Mornar iz SAD-a razgovarali s ministrom financija Borisom Lalovcem koji je bio u zagrebačkom sjedištu tvrtke Cisco. Tijekom tog razgovora Lalovac je rekao kako Vlada želi i štedjeti i ulagati u nove tehnologije.

Milanović je rekao nakon sastanka s čelnicima tvrtke Cisco da je to "centar svjetske pameti i stvari koje se događaju, a počinju ovdje, nešto su u što se treba uključiti na vrijeme".

Mornara je video chat toliko dojmio da je razgovor fotografirao. 

Priopćenje Vlade o sastanku u San Joseu donosimo u cijelosti.

"Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović danas se, u sklopu svog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama, u San Joséu sastao s predsjednikom Uprave i glavnim izvršnim direktorom korporacije Cisco Johnom T. Chambersom. Nakon sastanka, slijedio je sastanak premijera i članova izaslanstva hrvatske Vlade s višim potpredsjednikom korporacije Cisco Chuckom Robbinsom i izvršnim potpredsjednikom korporacije Cisco Wimom Elfrinkom, a predstavnici zainteresiranih hrvatskih državnih institucija i kompanija održali su također paralelne radne sastanke i stručne prezentacije s predstavnicima i stručnjacima iz kompanije Cisco. Tijekom posjeta kompaniji, u prigodi predstavljanja nove tehnologije, predsjednik Vlade Milanović javio se video-vezom u Cisco Systems u Zagrebu ministru financija Borisu Lalovcu. Naime, predstavnici Cisca prezentirali su hrvatskom izaslanstvu što je tzv 'immersive tele-presence', gdje je polovina ovalnoga stola stvarna i za njim sjede sudionici razgovora, a druga je polovina 'virtualna' i na ekranima se vide sudionici razgovora koji nisu fizički prisutni u prostoriji.

„Velike se promjene događaju u svijetu, kojih možda nismo ni svjesni, i zato je ovo jedno od mjesta u koje treba doći i vidjeti kakvu korist iz toga možemo izvući“, rekao je predsjednik Vlade nakon posjeta Ciscu. Naglasio je da predstavnici Vlade nisu došli kao kupci i nikakvih ugovora te vrste nema te dodao da  je sam razgovor s čelnicima kompanija, „ljudima koji su svjetski prvaci u svom poslu i od kojih možemo imati koristi“, nešto što vrijedi nekoliko dana u Americi. Rekao je i da je to centar svjetske pameti, a „stvari koje se događaju, mijenjaju, a koje započinju ovdje, je nešto u što se treba uključiti na vrijeme“. 

Također je kazao, što se tiče tehnologija i noviteta koje su prezentirane na sastancima, da su to sve procedure koje povećavaju produktivnost i donose veću zaradu, ali ne prolaze niti bez kompliciranih društvenih dogovora jer utječu na vrstu i broj radnih mjesta. „Ali ako stojimo na mjestu, ništa se neće promijeniti“, zaključio je premijer Milanović".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u