• Članak
  • Komentari 123
  • Share 86
  • Tweet

Otkazi za 500 ljudi u HAC-u i ARZ-u: Ušteda 300 milijuna kn

Ministar prometa kaže da bi restrukturiranje trebalo završiti 1. siječnja. Iz obje tvrtke izdvojit će se sektori naplate i održavanja, a osnovat će se nova zajednička tvrtka

Petak, 03. 8. 2012. u 08:28    Piše: Anamarija Mlačak , Ivana Živko

Siniša Hajdaš Dončić, ministar prometa, je u petak otkrio detalje restrukturiranja Hrvatskih autocesta. Hajdaš Dončić je rekao kako će se restrukturiranjem Hrvatskih autocesta i tvrtke Autocesta Zagreb-Rijeka uštedjeti 300 milijuna kuna te da će se broj zaposlenih smanjiti za 500. 

Rekao je i kako bi restrukturiranje trebalo završiti 1. siječnja do kada bi iz obje tvrtke trebali biti izdvojeni sektori naplate i održavanja te će biti osnovana nova zajednička tvrtka.

Podsjetimo, spominjala se i mogućnost da se autoceste daju u koncesiju na trideset godina. 

Iako to na sjednici Vlade u četvrtak nije službeno potvrđeno tim riječima, za premijera Zorana Milanovića je najvažnija točka dnevnog reda bila odluka o odabiru savjetnika za usluge monetizacije javnog duga vezanog uz HAC i Autocesta Rijeka-Zagreb. Time se treba osmisliti  što učinkovitiji način mogućnosti održavanja, financiranja, ali i zarade na strateškim cestovnim pravcima. 

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: vlada, autoceste, siniša hajdaš dončić, restrukturiranje

Izdvojeni komentari 123 komentara Pogledaj sve komentare
03.08.2012., 11:08

General Lee: Svake godine se autoceste hvale da imaju povećanu zaradu i onda na kraju su u minusu. Treba srušiti masne ugovore i administraciju pa neće trebati koncesija.

03.08.2012., 08:56

Capafiori: Ministre, ne trebaju nama koncesionari i novi nameti. Raspustite HAC (nakon što im pročešljate sve ugovore i u državnu kasu uprihodujete sve ono što su opljačkali sa izvođačima i podizvođačima, posjedima, vilama, voznim parkovima). Angažiranjem konzultanata samo povećavate potrošnju i novu pljačku na svim autocestama koje jesu rentabilne, ali ih "vode" krivi ljudi. Ovako nas uništavate još više.

03.08.2012., 11:14

Anton-T: trebalo bi prvo pocistit sve direktore koji tamo nis ne rade i koji su tamo direktori za direktore ... tu je vec usteda za 10 radnih mjesta

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar