Obavijesti

Kolumne

Komentari 32

Mnogi bi htjeli njeno mjesto, može li Kosor sve pobijediti?

Mnogi bi htjeli njeno mjesto, može li Kosor sve pobijediti?
1

Izgubi li Kosor na izborima, može ostati bez svega. Na njeno mjesto atakiraju mnogi, a izvan stranke je čeka Kukuriku koalicija. No nitko je ne smije podcijeniti

VIDEO

Ivo Sanader grmio je na splitskoj Rivi da "nema tog naroda koji će izdati svoje generale" da bi ih, nakon osvajanja vlasti, bez osobita uzbuđenja isporučio u Haag. Jadranka Kosor klela se da će svoga šefa slijediti u stopu - "kud Ivo tud i ja" - da bi mu nakon pada s vlasti okrenula leđa. 

Njihova vlada - najprije s njim, a potom s njom na čelu - potjerala je Dunju Zloić Gotovina s posla, pod krinkom umirovljenja. Andrija Hebrang, tada ministar, rekao joj je: “Tvoje zaposlenje u MORH-u prepreka je Hrvatskoj za ulazak u EU...”. Gotovinina supruga - objavio je Jutarnji list -  nije pristala na mirovinu, pa je poslije tužila Ministarstvo. Upravni spor je dobila, ali na posao - nije vraćena.

Sve to Jadranku Kosor ne smeta da im, sa kninske pozornice, pred uključenim kamerama i četiri mjeseca prije izbora, pošalje "poseban pozdrav". Čini se, ipak, da je tim potezom osvojila naklonost dobrog dijela biračkog tijela. Ako je tako -  bio je to dobro sračunat potez.

Sanader je vlast koristio, smatra DORH, za krađu. Njoj je vlast cilj po sebi. Od "najbolje zapisničarke" uzdigla ju je u zvijezde. Jadranka Kosor, bivša pratilja mis Lipika, sada je formalno, ravna Putinu, Angeli Merkel, Berlusconiju... ona je na krovu svijeta! Od jutra do mraka ta žena radi - radi krivo ili loše, ali radi svojski - i vidi se da je vodi žestoki poriv, rijetko viđen kod nas, možda najveća strast koju smo u hrvatskoj politici vidjeli zadnjih deset godina. 

Dodatnu joj energiju svakako daje svijest da će, u slučaju poraza, ostati bez svega. Ovo je za nju - možda - igra na sve ili ništa, va banque. Na njeno mjesto atakira Darko MIlinović, šef HDZ-a vjerojatno bi volio biti i Andrija Hebrang, tu u šensnaestercu gura se uvijek opasni bek Tomislav Karamarko (koji još nije član stranke, ali za vrijeme intoniranja himne drži ruku na srcu). Dva Davora, Stier i Božinović, navodno joj "sapunaju dasku", gurajući je u sukob s Predsjednikom. Izvan stranke čeka je, dakako, Kukuriku koalicija - čiji lideri, uzeti zajedno, vjerojatno nemaju toliko strasti za vlast kao ona. Može li Jadranka Kosor, sama protiv svih, pobijediti u toj bitci?

Možda i ne može, ali kako vrijeme prolazi, sve je manje onih koji će je smatrati autsajdericom. Tko god je podcijeni, potpisao si je presudu - tko ne vjeruje, neka pita Sanadera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode