Obavijesti

News

Komentari 662

MOST želi zajedničku vladu, o mandataru nakon pregovora

Petrov je nakon razgovora s čelnicima SDP-a i HDZ-a na konferenciji za medije otkrio da im je ponudio jedinstvenu vladu, uz koju su jedino moguće reforme

VIDEO

MOST je danas otvorio razgovore i s HDZ-om i sa SDP-om, razlog zašto smo to tako napravili  je što smatramo da Hrvatskoj treba jedinstvo. Mi smo u MOST-u na vrlo jednostavan način uspjeli između sebe prevladati ideološke i svjetonazorske podjele, iako smo u početku bili po tom pitanju heterogeni, to smo stavili sa strane jer znamo da je prioritet gospodarska situacija. Na taj način smo pristupili HDZ-u i SDP-u, rekao je na početku konferencije za medije čelnik MOST-a Božo Petrov.

Dodao je kako u MOST-u očekuju da HDZ i SDP to razumije i prihvate te da se u Hrvatskoj pokušava napraviti jedinstvena vlada u kojoj će sudjelovati sve tri opcije.

- To je jedini uvjet uz koji je moguć sav reformski paket koji želimo napraviti. Sve drugo bila bi s naše strane prijevara birača. Niti oni koji su više za lijevu opciju, niti oni koji su za desnu opciju, nisu nam dali glas zahvaljujući našim svjetonazorima nego ideji koju zastupamo, ideji da Hrvatska može ići naprijed, bez ikakvih podjela te da nam treba jedinstvo. To je ono što tražimo - naglasio Petrov.

- Smatramo da možemo biti moderator takvom jedinstvu. Smatramo da oni nakon 25 godina, uz jasna pravila igre, mogu zaustaviti animozitete, teške riječi i posvetiti se dobrobiti Hrvatske barem na dvije godine. Od toga nećemo odustati - dodao je.

VIDEO

Petrov je rekao da bi drugi korak bio usuglašavanje reformi, a MOST bi ga provodio nezavisno s HDZ-om i sa SDP-om. Nadaju se kako će inicijativa doći s obje strane i da je to moguće.

- Nadam se da imamo razboritosti prihvatiti ono što je najbolje za Hrvatsku - istaknuo je Petrov.

Treća faza je imenovanje mandatara, koje bi među ostalim predložio i MOST.

- Ovo je početak razgovora. Mi nećemo odustati od reformi. Znamo od čega smo krenuli i što nam je cilj. Danas smo iznijeli glavna načela i to je početak razgovora - rekao je Petrov.

O tome kako su na prijedlog reagirali Zoran Milanović i Tomislav Karamarko, Petrov nije želio komentirati rekavši da to njih treba pitati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 662
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke