Obavijesti

News

Komentari 334

Završili sastanak sa SDP-om: Most sad pregovara u HDZ-u

Završili sastanak sa SDP-om: Most sad pregovara u HDZ-u
20

Teme pregovora su pravosuđe i poduzetništvo. Cilj Mosta je osnivanje reformske vlade, a premijersko mjesto im nije prioritet u pregovorima. Od 13 sati su u HDZ-u

VIDEO

Most nezavisnih lista, o kojem ovisi formiranje nove hrvatske vlade , danas je nastavio pregovore s HDZ-om i SDP-om. Sastanak u središnjici SDP-a na Iblerovom trgu počeo je u 10 sati i završio nešto prije 13 sati.

Voditelj Mostova pregovaračkog tima Tomislav Panenić na pitanje gdje je Božo Petrov odgovorio je kako on "ima drugog posla".

Od 'mostovaca' na sastanku su sudjelovali Juro Martinović, Jasna Matulić, Ivica Mišić i Robert Podolnjak, a sa strane koalicije Hrvatska raste Branko Grčić, Ivan Vrdoljak, Orsat Miljenić, Nansi Tireli, Siniša Hajdaš Dončić te jedan član IDS-a. Šef SDP-a Zoran Milanović na sastanku nije sudjelovao , ali je u stranačkoj središnjici pozdravio predstavnike Mosta nakon čega se povukao.

''Nismo razgovarali o mandataru''

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon sastanka novinari su pregovarače Mosta pitali što će se dogoditi ako i HDZ i SDP pristanu na tražene reforme Panenić je kazao kako imaju reforme koje nisu prihvatljive svima te da rješenja očekuju ''u najtežim točkama''.

VIDEO

Sinišu Hajdaša Dončića upitali su je li moguće da se provedu porezna rasterećenja na što je odgovorio kako ih je moguće ostvariti u kraćem roku, posebno kada je u pitanju redefiniranje porezne stope na dobit, a ''PDV bi pričekao''.

VIDEO

Potvrdili su da nije bilo razgovora o mandataru.

Teme su poduzetništvo i pravosuđe

Kroz nekoliko dana radna skupine SDP-a i HDZ-a pregovarat će s Mostom. Teme su poduzetništvo i pravosuđe. Most traži ukidanje poreza na dividendu, smanjenje PDV-a, ukidanje davanja, kredite u kunama bez valutne klauzule i smanjivanje poreza na plaće, te ubrzanje rada sudova, transparentnost sudova i smanjenje troškova u pravosuđu.

Čačić došao dati potpis SDP-u

Na Iblerovom trgu pojavio se i Radimir Čačić koji je došao dati potpis te tako podržati koaliciju Hrvatska raste.

Patrik Macek/PIXSELL

Novinarima je rekao kako će prvo podržati SDP-ovu koaliciju , a tek onda HDZ-ovu te dodao da ne odbacuje suradnju s tom koalicijom ako Milanović ne postigne dogovor s Mostom. Dodao je kako je njegov dojam da je HDZ sada spremniji na reforme nego što je bio tijekom kampanje. Kazao je i da se čuo s Tomislavom Karamarkom, no ne ide na sastanak s HDZ-om.

Počeo sastanak u HDZ-u

Pregovori s HDZ-om počeli su nešto iza 13 sati, u sjedištu stranke na Trgu žrtava fašizma.

VIDEO

Teme pregovora u obje stranke bit će također pravosuđe i poduzetništvo. Glavni cilj Mosta je osnivanje reformske vlade , a iako su ranije izjavljivali da će tražiti i premijersko mjesto, sad ističu da im to nije prioritet nego reforme.

Za HDZ pregovaraju Nikolina Babić, Dražen Bošnjaković, Ivana Maletić i Tomislav Ćorić.

POGLEDAJTE VIDEO: Zasjedanje Nacionalnog vijeća Mosta u Plitvica Selu

Pokretanje videa...

24sata Video 00:49

Ne inzistiraju više ni na vladi nacionalnog jedinstva , ali žele podržati reformsku vladu u kojoj će sudjelovati i lijeva i desna koalicija.

Na današnjim sastancima predložit će se jasni vremenski rokovi za provedbu reformi, a kao prioritete ističu reformu pravosuđa , javne uprave i lokalne samouprave.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 334
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor