Obavijesti

News

Komentari 43

Bernardić uvrijedio Bandića: Zahtijevam da mi se ispriča!

Bernardić uvrijedio Bandića: Zahtijevam da mi se ispriča!
10

Ovo je skandalozno. Osobno sam povrijeđen, ovo je neoprostivo, tako nešto se nije dogodilo u 22 godine demokracije. Zahtijevam da mi se ispriča, rekao je Bandić

VIDEO

Osam zastupnika prijavilo se za postavljanje pitanja na aktualnom satu. Prvi je bio Marin Knezović iz SDP-a koji je pitao gradonačelnika Bandića kako je moguće da je cijena najma prostora na Trgu bana Jelačića za prodaju knjiga i do 60 puta veća nego za ugostiteljske objekte.

- Ispada da su nam draži pijani, nego načitani sugrađani - rekao je Knezović, a Bandić mu je odgovorio da je izvukao podatke koji se ne mogu usporediti, jer se jedni odnose na vrijeme adventa, a drugi ne.

- Je li vas lupio šator kad ste bili mali, zašto se bojite šatora? Isti šator postoji u Bruxellesu na glavnom trgu i u Beču. Ne vidim u čemu je problem - rekao je Bandić. Ivana Mlinar Horvat (SDP) pitala je Bandića zašto je nagradio Judith Reisman s medaljom Grada Zagreba. On tvrdi da je to učinio jer drži do najviših demokratskih standarda. HDZ-ovac Stanko Gačić pitao ga je zašto Gradska uprava tolerira kršenje Zakona o javnom prijevozu i odluku o autotaksi prijevozu, odnosno zašto ne sankcionira one koji ga krše.

- Sankcije nisu u ingerenciji Gradske uprave, nemamo instrumenata za to. Cilj je imati što kvalitetniji i što jeftiniji taksi prijevoz i mislim da smo to postigli. Nema više potrebe za javnim natječajem - rekao je Bandić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Margareta Mađerić, zastupnica HDZ-a, pitala je Ivu Čovića, predsjednika Uprave Holdinga, zašto se ne provode mjere za izlazak Holdinga iz krize, a istodobno su cijene komunalnih usluga u posljednjih nekoliko godina porasle za više od 200 posto.

- Krivo ste rekli, nisu cijene porasle za 200 posto, već za 800, 900 posto. Dakle, ovdje se previše govori neistina o Holdingu, ne znam zašto. Previše gledate televiziju i presice gradonačelnika. U zadnje tri godine bilježimo stalno poboljšanje poslovnih rezultata. U 2011. smo imali za 135 milijuna kuna bolji rezultat u odnosu na 2010., a za 2012. imamo 150 milijuna kuna bolji rezultat nego u 2011. Također, gradonačelnik kaže da smo zaposlili 513 ljudi, a zapravo imamo 420 zaposlenika manje - rekao je Ivo Čović. Potpredsjednica Skupštine i zastupnica HDZ-a Danira Bilić također je postavila pitanje Čoviću, i to o najavi da će Holding na leasing uzeti 44 niskopodna tramvaja. Radi se o tome da ZET zapravo prodaje svoje tramvaje, koje će onda uzeti pod leasing. Čović kaže kako će ta mjera povećati likvidnost tvrtke i prilagoditi postojeće obveze realnom stanju.

Bandić i Bernardić se posvađali

- Obveze prema leasing kućama bit će preko sto milijuna kuna niže - kaže Čović. Naglasio je i da je očekivao da će se o tome danas raspravljati u Skupštini, i to po hitnom postupku, ali točke nema na dnevnom redu. U raspravu se uključio i gradonačelnik Bandić, koji je zaključio da bi Ivo Čović trebao biti treći kandidat SDP-a za gradonačelnika jer mu je održao predizborni govor. Također, gradonačelnik se ponovno posvađao s predsjednikom Skupštine, Davorom Bernardićem. Kada se Bandić ustao da dođe za govornicu, iako nije dobio riječ, Bernardić mu je rekao: "Izvolite, gospođo Bilić".

- Ovo je skandalozno. Osobno sam povrijeđen, ovo je neoprostivo, tako nešto se nije dogodilo u 22 godine demokracije. Zahtijevam da mi se predsjednik ispriča - uvrijedio se Bandić. Bernardić mu se ispričao i rekao da je sve bilo slučajno.

Nakon kratke pauze, zastupnici počinju raspravu o prvoj točki dnevnog reda, a to su izmjene i dopune Statuta Grada Zagreba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a