Obavijesti

News

Komentari 65

Napokon na kavi kod Keruma, ali ju je on zaboravio poslužiti

Napokon na kavi kod Keruma, ali ju je on zaboravio poslužiti
6

Odnosi Hrvatske s Vatikanom, tvrdi Kosor nisu narušeni, unatoč oštrim tonovima. Premijerka je istaknula kako Vlada radi svoj posao te da je već poslala pismo Papi

VIDEO

Premijerka Jadranka Kosor stigla je u subotu malo prije podneva u Split u posjet gradonačelniku Željku Kerumu. Iako mu nosi poklon, odluku Vlade o darivanju vrijednog državnog zemljišta, Kerum se nije pokazao kao najbolji domaćin. Premijerku nije ničim počastio.

- Jeste li se odmorili? - priupitala ga je Kosor izlazeći iz automobila. 

Unatoč činjenici da je na godišnjem bio skoro dva mjeseca, splitski gradonačelnik kazao je: 'Pa ne baš.'

 - A, gdje je kava? - zapitala je Kosor, ulazeći u gradsku vijećnicu. Splitski gradonačelnik počeo se neuspješno 'izvlačiti' na protokol.

 - To su oni trebali mislit na to - prebacio je krivnju Kerum, koji je u uvodnom govoru kazao kako mu je 'drago da je gospođa došla'.

'Sastančili' su iza zatvorenih vrata, a pričali su o projektima i planovima u Splitu. Čak su poslužili kavu i sokove.

 - Imamo vremena do izbora, treba dogovoriti važnije stvari za Split. Predizborne koalicije neće biti, a poslije izbora su sve opcije otvorene - komentirala je Kosor. 

Kerum je uvjeren kako su obje stranke dovoljno jake same za sebe, pa će HGS na izborima pokušati samostalno. 

 - A, poslije izbora ćemo vidjeti. 'Ko živ, 'ko mrtav - rekao je Kerum.

Premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor ponovila je njegove riječi kako nisu razgovarali o parlamentarnim izborima.

- Ne vjerujem da vjerujete da je jedina tema o kojoj bismo mogli razgovarati predizborna! - rekla je novinarima Jadranka Kosor. 

- HDZ se opredijelio da na izbore izlazi samostalno. Što se tiče koalicijskog potencijala poslije izbora, mislim da je on zaista respektabilan što se tiče naše stranke - zaključila je J. Kosor i naglasila kako je u Split došla kako bi s gradonačelnikom popričala o važnim projektima, primjerice, nastavku gradnje Spaladium arene.

- Vlada je donijela zaključak i zadužila nadležna ministarstva da odrade velik dio poslova vezanih za realizaciju projekta započetog 2007. godine. Očekujem da ćemo za izvjesno vrijeme potpisati nastavak gradnje. Razgovarali smo i o privezištu za kruzere. Investitor postoji, možemo dobiti kredit. Sve je u fazi raspisivanja natječaja. Vjerujem da ćemo relativno brzo ići i u ovaj projekt - rekla je dobro raspoložena premijerka Kosor i dodala kako Vlada RH nastoji razvijati projekte važne za gradove, bez obzira tko je gdje na vlasti.

Split najbolji u Hrvatskoj

- Drago mi je što je premijerka posjetila grad i dala nam podršku za pokretanje drugog dijela Spaladium arene - izjavio je Kerum, koji se premijerki pohvalio izvrsnim turističkim rezultatima koje Split postiže, najboljima u Hrvatskoj, kako tvrdi.

- Dobro je što je došla premijerka i što su na Vladi donijeli zaključak o nastavku gradnje Spaladium arene. Samo na radovima zaposlit će se oko 500 ljudi. Privezište za kruzere projekt je Vlade, a sve što se događa u gradu dobro je došlo - u znaku gostoprimstva rekao je Željko Kerum. 

Premijerka je prošlog tjedna sinjskom gradonačelniku darovnicu predala pred kamerama i novinarima, pa nije jasno zašto je Vladine darove splitskom gradonačelniku uručila bez kamera ako je samo o projektima bilo govora. Na sastanku su s premijerkine strane bili još ministar obrane Davor Božinović, ministar prostornog uređenja Branko Bačić, koji je ujedno glavni tajnik HDZ-a, te Dujomir Marasović, predsjednik splitskog HDZ-a. 

S druge strane stola, uz Keruma su sjedili dvoje njegovih zamjenika, Jure Šundov i Anđelka Visković, oboje su potpredsjednici HGS-a, te Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan, koji je trenutačno i povjerenik za županijski HDZ, kojega je središnjica raspustila. Obje strane bile su, dakle, u punom sastavu pa su komotno uz projekte važne za grad i državu mogle dogovarati i političke savez.

- Atmosfera je bila dobra, pozitivna, kooperativna, suradnička. Prepoznali smo zajedničke ciljeve. Bilo je radno i konkretno. Razgovarali smo apsolutno službeno, operativno i konstruktivno - opisao nam je dogradonačelnik Šundov.

Kosor: Odnosi s Vatikanom nisu narušeni

Premijerka Jadranka Kosor u Splitu je komentirala i rješavanje problema koje hrvatski građani imaju zbog visokog tečaja švicarskog franka. 

- U medijima se posljednjih dana pojavljuje niz nagađanja vezanih oko toga. Dopustite nam da radimo u tišini, mi smo već održali niz sastanaka i konzultacija, a sljedećeg tjedna sazvat ću sastanak s čelnicima banaka da se konačno dogovorimo, naravno, na tragu onoga što je tražila Vlada Republike Hrvatske - rekla je premijerka Jadranka Kosor.

Odnosi Hrvatske s Vatikanom, tvrdi ona, nisu narušeni, unatoč oštrim tonovima.

- Vlada radi svoje. Poslala sam pismo Benediktu XVI., u tom duhu ćemo i dalje raditi, uz puno poštovanje Svetog Oca, kardinala Josipa Bozanića i drugih - naglasila je Jadranka Kosor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe