Obavijesti

News

Komentari 106

'Ne natječem se za fotelju, ima mladih koji mogu biti ministri'

'Ne natječem se za fotelju, ima mladih koji mogu biti ministri'
1

Bivši predsjednik naglasio je kako nakon odlaska s te funkcije nije htio privilegije, a ostankom u politici želi provesti reforme koje će forsirati kao parlamentarna stranka

VIDEO

Čelnik stranke Naprijed Hrvatska i bivši predsjednik države Ivo Josipović rekao je kako obje velike stranke nisu spremne na ozbiljne reforme ni na one promjene koje su u društvu nužne. 

- Uzalud vam porezna reforma, uzalud vam bilo kakvi zakoni, ako niste spremni promijeniti temelje društva, u koje je mogli bismo zapravo reći, ugrađena i pogreška - rekao je Josipović za Novu TV.

Njegova koalicija u kojoj je i Radimir Čačić Hrvatsku vidi kao podijeljenu na pet do osam regija.

- Zagreb je isto tako spreman dobiti više novca i više ovlasti, između ostalog, kao i Istra, kao i Slavonija i kao Dalmacija. Regijama bih dao da upravljaju svojim teritorijalnim ustrojem, da upravljaju gospodarstvom, da upravljaju prostornim planiranjem, ali u isto vrijeme, kao što sam o tom već govorio, Vlada mora imati jake mehanizme pa i uz kontrolu Ustavnog suda, da intervenira kad je opći državni interes u pitanju - kaže Josipović.

Naveo je kako je u njihovom programu i reforma glomazne javne uprave te da je tu riječ o postupnom procesu čiji primarni cilj nije otpuštanje ljude već transformacija uprave.

O postizbornim koalicijama Josipović je rekao da su skloniji ljevici te da su svjetonazorski različiti od HDZ-a unatoč tome što je Radimir Čačić rekao da može i s jednim i s drugima. 

-  Spremni smo biti i u oporbi, radije nego u vlasti koja je nespremna - rekao je Josipović dodavši da se ne natječe za ministarsko mjesto te da ima puno mladih i uspješnih ljudi u stranci koji mogu biti na ministarskoj poziciji. 

Bivši predsjednik naglasio je kako nakon odlaska s te funkcije nije htio nikakve privilegije, a svojim ostankom u politici želi provesti važne reforme koje će forsirati kao parlamentarna stranka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fic je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fic je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192