Obavijesti

News

Komentari 255

Nedjelja odluke: Samo da se osmica ne pretvori u omču...

Nedjelja odluke: Samo da se osmica ne pretvori u omču...
3

Hoće li nam osmica u datumu izbora pomoći da se vežemo u sigurnu luku ili će nam biti omča oko vrata odlučit će birači na izborima u nedjelju 8. studenog 2015.?

VIDEO

Svi koji se brodom otisnu na pučinu važno je da znaju zavezati sve vrste čvorova jer mogu zatrebati. Jedan od njih je i osmica.

Hoće li nam osmica u datumu izbora pomoći da se vežemo u sigurnu luku ili će nam biti omča oko vrata odlučit će birači na izborima. Prije nego što je objavila datum izbora, predsjednica se o toj temi konzultirala s predstavnicima parlamentarnih stranaka. Bilo je onih koji su odluku prepustili predsjednici, dok su drugi navijali za 8. studenoga, poput HSS-a, HSP AS-a i ORaH-a Mirele Holy

Za Reformista Radimira Čačića odabir datuma je potvrda da sustav pretvaramo u grotesku i cirkus. Smatra da je predsjednica države datum izabrala po uputstvima iz HDZ-a koji su shvatili da im kampanja ne ide u dobrom smjeru i da im odgovara najraniji termin. 

24sata

Pozivam sve da svečanost ne pretvore u karneval

Sudbina naše Hrvatske 8. studenog bit će u vašim rukama. To je dan kad političari vama polažu račune i kad demokracija dobiva puni smisao, stoji u poslanici predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Pozvala je birače da pozorno prate što sudionici izbora nude, kakvi su im programi i kako će se oni odraziti na svakodnevni život u sljedeće četiri godine.

Posebno je pozvala najmlađe birače i one koji prvi puta biraju da ne dopuste drugima da biraju umjesto njih. Sudionike u izbornoj utrci pozvala je na politički korektna sučeljavanja argumentima te je pri tome kao važno napomenula njegovanje kulture dijaloga i duha zajedništva.

- Hrvatskoj je potreban vaš svjež pogled i vaše sudjelovanje u najvažnijem činu demokracije. Pozivam sve koji će se natjecati za glasove birača da svečanost demokracije ne pretvore u karneval demokracije. Hrvatska je umorna od bespotrebnih sukoba i jalovih rasprava - poručila je.

Napomenula je kako je došlo vrijeme da napokon ostavimo na miru pepeo prošlosti i okrenemo se zidanju temelja bolje budućnosti. Upravo je, navodi, budućnost prepuna izazova koji traže usklađeno djelovanje svih za dobrobit države jer se nalazimo u trenutku koji traži široki nacionalni konsenzus oko ključnih i strateških pitanja.

24sata

U prilog tijesnoj utrci govore i ankete

I posljednja istraživanja javnog mnijenja pokazuju da će se na parlamentarnim izborima voditi tijesna utrka između SDP-a i HDZ-a. Nakon mjeseci zaostajanja lijeva koalicija približila se desnom bloku. Redovito mjesečno istraživanje CRO Demoskop početkom listopada pokazalo je da HDZ-ova Domoljubna koalicija ima potporu 32,9 posto, dok SDP-ova koalicija ima potporu 31,9 posto ispitanika.

Tomi je sudbinska 2015. 

Na dan izbora 8. studenoga zvijezde će ići na ruku šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku. Za vidovnjakinju i astrologinju Mirelu Marković izgledno je da će upravo šef HDZ-a slaviti pobjedu iako će utka biti tijesna.“Karamarku je ova godina sudbinska i suđeno mu je da bude premijer”, rekla nam je astrologinja Marković.

Tomislav Miletić/PIXSELL

Zoki će ovisiti o dijaspori

Za Zorana Milanovića to će biti posebno uspješan dan u kojem mu je čak moguća i izborna pobjeda. Međutim, dijaspora može biti jedini čimbenik koji ga može stajati izborne pobjede, smatra astrologinja Vesna Narat. Karamarku, iako će imati jako dobre izborne rezultate, čini se da neće biti dostatni za željenu pobjedu.

Robert Anić

Bio je to crni dan u povijesti 

U studenom 1938. godine 15.000 Židova poljskog podrijetla protjerano je iz Njemačke i iskrcano na poljskoj granici. Antisemitska poljska vlada, koja je govorila o vlastitom “židovskom pitanju”, odbila ih je primiti. U Kristalnoj noći rodila se ideja o istrebljenju usmjerenom protiv Židova u cijelom svijetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 255
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.