Obavijesti

News

Komentari 131

Neočekivani troškovi: Mještani Tovarnika traže pomoć države

Neočekivani troškovi: Mještani Tovarnika traže pomoć države
12

Mještani nam kažu kako se policija nakon tri dana nesnalaženja ipak organizirala i počela reagirati kako treba. Dodaju kako su i prije upozoravali na moguće probleme

VIDEO

U ovom trenutku autobusi iz prihvatnog kampa u Opatovcu izbjeglice prevoze na željeznički kolodvor u Tovarniku odakle će, čim se vlak napuni, krenuti za Botovo.

Tijekom noći, u 3.48 sati, je jedan vlak s 1000 registriranih izbjeglica otišao za Botovo.

Nakon što vozači izbjeglice iskrcaju na kolodvoru, produže do granice sa Srbijom gdje ukrcaju nove izbjeglice i voze ih u prihvatni kamp.

U Tovarniku više nema izbjeglica po cestama. Iza njih ostale su stotine praznih šatora i hrpe smeća koje će se, procjenjuje se, čistiti danima.

Vilim Cvok/24sata

- Istok Hrvatske pokazao je EU kako se prihvaćaju imigranti. O vo je ujedno i poruka svim vladama da se moraju spustiti u lokalne zajednice i na licu mjesta rješavati - kaže načelnica Tovarnika Ruža Veselčić- Šijaković .

POGLEDAJTE VIDEO: Kako izgledaju kampovi

Pokretanje videa...

24sata Video 00:30

Mještani nam kažu kako se policija nakon tri dana nesnalaženja ipak organizirala i počela reagirati kako treba . Dodaju kako su mjesec dana prije dolaska izbjeglica upozoravali na moguće probleme.

- Mi nismo znali koliko izbjeglica možemo očekivati. Zbog toga smo predložili jednu lokaciju izvan sela na kojoj bi mogli smjestiti izbjeglice no ta je lokacija propala, a policija nije predložila drugu - kažu nam mještani.

Dodaju kako su zbog cijele situacije s izbjeglicama imali dosta troškova.

- Djeca nam vlakom idu u škole u Vinkovce, a sada smo morali kupovati karte za autobuse koje nisu jeftine. Počinje vađenje repe i obrada zemljišta za uljanu repicu, a zbog situacije nismo mogli ići u polja -nabrajaju nam mještani probleme s kojima se suočavaju.

Zbog svih nepredviđenih troškova, načelnica Veselčić-Šijaković kaže:

- Hitno nam treba novac, i to sad i odmah!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu