Obavijesti

News

Komentari 481

Mađarska je zapisala hrvatske policajce, zadržala strojovođe

Mađarska je zapisala hrvatske policajce, zadržala strojovođe
2

To je ogromni incident, nenajavljeni vlak sa 1000 migranata i 40 policajaca ušao je u Mađarsku. To je kršenje međunarodnog prava i mađarske granice, kaže Kovacs

VIDEO

U jednom trenutku se pojavila informacija na Twitteru u kojem se navodi da je Mađarska uhitila 40 policajaca koji su došli vlakom u Mađarsku kao pratnja 1000 izbjeglica koji su doputovali iz Hrvatske. No, MUP, ali i Vlada Republike Hrvatske to su odmah demantirali.

- Obzirom da pojedini mediji objavljuju informacije o navodnim uhićenjima hrvatskih policajaca u Republici Mađarskoj, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske obavještava javnost da se radi o neistinitoj informaciji - objavio je MUP.

Isto je potvrdila i Vlada na svom Twitter profilu.

- Nije istina, nijedan hrvatski policajac nije uhićen. Upravo smo se čuli s MUP-om - poručila je Vlada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ostojić: Policajci nisu privedeni već samo zapisani

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostoji ć u Tovarniku je, pak, kazao da policajci nisu bili privedeni, već da su samo zapisani i pušteni da se vrate u Hrvatsku.

- 36 hrvatskih policajaca prešlo je mađarsko-hrvatsku granicu i vratili su se u Hrvatsku u 22:43 sata - objavila je Vlada na Twitteru. Policajci su se vratili autobusom preko graničnog prijelaza Baranjsko Petrovo Selo.

Ostojić je rekao da su policajci bili u vlaku s izbjeglicama te da su po dogovoru s Mađarima bili tu kako bi do dolaska na stanicu čuvali red i mir u vlaku.

- No, Mađari su prekršili dogovor - rekao je ministar.

Sada se želi prikazati da su hrvatski policajci povrijedili pravila. To bi bilo tako da nije bilo prethodnog dogovora. Iskorištava se svaka situacija da se nešto prigovori - rekao je Ostojić.

Strojovođe zadržali jer je vlak došao bez njihovog znanja

Ostojić je dodao da su Mađari zadržali dvojicu strojovođa jer tvrde da je vlak s izbjeglicama ušao na njihov teritorij bez njihovog znanja.  O statusu strojovođa se pregovara.

- Hrvatska će ustrajati u zaštiti svojih ljudi - rekao je Ostojić.

VIDEO

'To je ogromni incident. Hrvatska je podbacila'

Ranije tijekom dana oglasio se i glasnogovornik mađarske vlade Zoltan Kovacs je na svom Twitter profilu objavio kako je došlo do velikog kršenja međunarodnog zakona jer je vlakom iz Hrvatske u Mađarsku stiglo 1000 izbjeglica sa 40 naoružanih hrvatskih policajaca bez dozvole.

Kovacs je oko 21 sat došao do graničnog prijelaza na kojemu oko tisuću izbjeglica čeka ulazak u Mađarsku i prijevoz do Austrije.

- Došlo je do ogromnog incidenta , nenajavljeni vlak je došao na mađarski teritorij. Na njemu je bilo 1000 migranata i 40 policajaca. To je kršenje međunarodnog prava i mađarske granice, pokrenuli smo postupak i istragu - rekao je Kovacs i dodao: ' Hrvatska je u potpunosti podbacila , imali su dovoljno vremena za organizaciju, ali vidite i sami da je sustav doživio kolaps u svega jedan dan'.

- Izbjeglice će biti prevedene u Mađarsku, gdje će ih popisati i pružiti im skrb. Mađarska će nastaviti s gradnjom ograde prema Republici Hrvatskoj - rekao je Kovacs.

Orbanov savjetnik: Mađarska policija je razoružala hrvatske policajce

Gyorgy Bakondi , s avjetnik Viktora Orbana, koji je također bio zajedno s Kovacsom na graničnom prijelazu rekao je da je mađarska policija razoružala hrvatskih 40 policajaca koji su bez obavijesti i naoružani ušli na teritorij Mađarske, javlja atv.hu .

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 481
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag