Obavijesti

News

Komentari 228

Nije se preselila, ali je upisala studij: Kolindinih godinu dana

Prije godinu dana Kolinda Grabar Kitarović je pobijedila u drugom krugu predsjedničkih izbora. Obećavala je preseljenje, investicije, vojni obavezni rok...

VIDEO

Prije godinu dana održan je drugi krug predsjedničkih izbora u kojem je pobijedila Kolinda Grabar Kitarović . Za predsjednicu je prisegnula 15. veljače, a predsjednički mandat joj je počeo 19. veljače prošle godine. Do pomicanja termina inauguracije došlo je, između ostalog jer je američki predsjednik Barack Obama najavio za 18. veljače održavanje globalnog summita o borbi protiv nasilnog ekstremizma u Washingtonu, na kojem se očekuje velik broj stranih šefova država i vlada.

Igor Kralj/PIXSELL

Jedan od prvih poteza predsjednice bilo je micanje biste Josipa Broza Tita s Pantovčaka . Bista je "deložirana" u Kumrovec. Nakon što je bista uklonjena na Pantovčaku se pojavio kartonski lik Kolinde Grabar Kitarović s dva kartonska gardista namještena za fotografiranje. Iako je Grabar Kitarović najavljivala u kampanji da će preseliti svoj ured u Visoku ulicu to izborno obećanje još nije ispunila, a nakon "natezanja" oko preseljenja ono se sada više ne spominje. Ipak, Kolinda je svoj ured selila , no samo privremeno i to tijekom ljeta u Split i Pulu. Sada se pak na nekoliko dana seli u Vukovar.

POGLEDAJTE VIDEO: Predsjednica na svim važnim događajima prošle godine

Pokretanje videa...

24sata Video 01:15
Ured predsjednice

Grabar Kitarović je u kampanji najavila i kako će bez ikakvog problema u Hrvatskoj ugostiti američkog predsjednika Baracka Obamu i njemačku kancelarku Angelu Merkel no i to se zasad nije dogodilo. Njezin prvi službeni posjet, u ožujku prošle godine bio je u BiH. U srpnju prošle godine posjetila je Srebrenicu gdje su je majke Srebrenice nazvale "kraljicom Balkana" .

Jurica Galoić/PIXSELL

Tijekom prve godine mandata predsjednica je upisala fakultet . Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu upisala je doktorski studij . Predavanja su joj obavezna, a da redovito ispunjava svoje fakultetske dužnosti potvrdili su studenti koji su snimili selfije s njom u prostorijama fakulteta.

Iako je u kampanji obećavala da će sazvati izvanrednu sjednicu vlade no do te sjednice na kraju nije došlo. Uvela je ured za zviždače, a onda je otpustila Vesnu Balenović. U kampanji je najavljivala i uvođenje obaveznog vojnog roka u trajanju od mjesec ili dva gdje bi se »zbrinuo« dio nezaposlenih mladih osoba. Analitičari kažu kako nitko zapravo nije vjerovao kako će predsjednica uvesti obavezan vojni rok . Najavljivala je i veliki međunarodni skup investitora kao i dovođenje inozemnih investitora. I to se još čeka.

Grgur Žučko/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 228
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.