Obavijesti

News

Komentari 321

Nikola Grmoja prijavio je veći kredit nego što može plaćati

Nikola Grmoja prijavio je veći kredit nego što može plaćati
3

Riječ je o 61.000 kn, a ne eura. I kredit jest dignut 2014. Imao sam kredit za auto i kad sam ga vratio, dignuo sam ovaj da pokrijem neke troškove, rekao je Grmoja

VIDEO

Glasnogovornik mosta Nikola Grmoja, prema podacima iz imovinske kartice, mjesečno plaća kredit od 9292,50 kuna, a kao zamjenik gradonačelnika zarađuje 7163,53 kune.

U kartici nije navedeno za što je podignut kredit od 61.000 eura 2014. u Splitskoj banci. Inače, nema prijavljenih nekretnina. U vlasništvu mu je tek automobil Ford Focus iz 2007., koji je kupio kreditom od 40.000 kuna. Jedino što se u kartici još navodi je godišnja plaća supruge od 41.977,33 kune

Na naše pitanje kako je podignuo kredit čije mjesečne rate premašuju njegovu plaću za više od 2000 kuna i za što ga je podignuo, vidno zbunjen je odgovarao.

- Otac je podignuo kredit koji ja vraćam zato je upisan u kartici - rekao je Grmoja pa upitao da ponovimo iznos koji piše na imovinskoj kartici.

- Aha, ma ne, to je kredit koji je on dignuo za stan meni, odnosno preko mene. Moram provjeriti s ocem, nešto tu nije u redu. To je za stan u kojem živim u Metkoviću u Industrijskoj ulici. Možda sam krivo stavio valutu, umjesto kuna eure. 

Ako je 61.000 eura, može to biti jedino za stan, ali ne može biti 2014. nego 2005. ili 2006.  Dajte mi da provjerim pa vam javim službenu izjavu. Ma ja sam vam skroz čist, zato tako i ‘udaram’ - zaključio je poslije prvog poziva. 

O čemu je riječ javio je kako je i obećao 20 minuta kasnije.

- Evo ga, provjerio sam. Da, pogrešno sam napisao valutu. Riječ je o 61.000 kuna, a ne eura. I kredit jest dignut 2014. Imao sam kredit za auto i kad sam ga vratio, dignuo sam ovaj da pokrijem neke troškove i otplatim još neke stvari. Možete vidjeti u kartici, a mogu vam i dokumentima to potvrditi – pojasnio je Grmoja. 

Na pitanje zbog čega je prvotno spominjao stanove i kombinacije s ocem kaže: 

“Bilo mi je čudno zbog velikog iznosa. Nisam znao o čemu je riječ pa sam išao provjeriti”. Kaže kako će odmah obavijestiti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

- Hvala vam što ste mi javili da to mogu ispraviti - zaključio je na kraju. U Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa jučer su nam rekli da nemaju saznanja da je Nikola Grmoja pogriješio u ispunjavanju kartice. Ako jest, to ne može “samo tako javiti”. Postoji točna procedura kako se ispravljaju pogreške koje nisu rijetkost.

- Već su dužnosnici griješili pri ispunjavanju kartica. Znali su pogrešno upisati brojeve, kao i valute kredita. Ako se to dogodi, onda moraju ponoviti cijeli postupak podnošenja imovinske kartice. Uz obrazac moraju obrazložiti gdje je i zbog čega došlo do pogreške te ponovno prolaze postupak provjere - kažu u Povjerenstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 321
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa