Obavijesti

News

Komentari 704

Grabar Kitarović: Nije u redu da premijer meni ne odgovara

Grabar Kitarović: Nije u redu da premijer meni ne odgovara
5

Ne nisam pogriješila. Napravila sam to svjesno. Htjela sam pokazati koliko je takva vrsta komunikacije uzaludna, kaže predsjednica o pozivu premijera na ostavku

VIDEO

Ne nisam pogriješila. Napravila sam to svjesno, kako bih demonstrirala koliko je takva vrsta komunikacije uzaludna i kako takvim načinom komunikacije možemo samo izgubiti i jedni i drugi. Ovakvim načinom, na koji je premijer Milanović meni poslao pismo, a da ga ja uopće nisam dobila, nego sam o njemu čitala u medijima, dok sam ja istovremeno njemu najavila inicijativu za sazivanje sjednice Vlade sukladno svojim ustavnim ovlastima, i u kojem sam najavila nekoliko tema.

Pokretanje videa...

NovaTV 00:59

Dakle, ja sam iz medija pročitala nešto što je bilo potpuno protuustavno, gdje on mene poziva na davanje konkretnih mjera, njihovih učinaka i financijskih i svih drugih. Odgovorila sam mu na takav način zato što svi mi u svemu ovome moramo surađivati, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović za Dnevnik Nove TV i tako komentirala pismo u kojem je tražila ostavku premijera Zorana Milanovića.

- Prvi dan kad sam došla u ured nazvala sam premijera Milanovića jer držim da nas dvoje moramo surađivati na dobrobit građana. Pružila sam ruku suradnje i želim da ju premijer prihvati. Moj cilj nije izazivati sukobe, ne želim doći na sjednicu Vlade i postavljati neugodna pitanja nego mislim da zajedno možemo napraviti puno više - rekla je Grabar Kitarović.

"Nije u redu da premijer meni ne odgovara"

Na činjenicu da premijer ne odgovara predsjedniku države, Grabar Kitarović je negodovala.

- Pa držim da to nije u redu i to sam isto tako rekla, možda na način na koji je odjeknulo, ali sam isto tako htjela pokazati premijeru da on ne može ponižavati državne institucije.  Tu nije u pitanju mišljenje o meni samoj niti o meni kao predsjednici, to je pitanje institucije predsjednice i volje građana koji su izabrali tu predsjednicu, pa i volje građana koji nisu meni dali glas, ali koje ja želim zastupati. Dakle moramo poštivati institucije i zato je moj odgovor bio takav da bih dokazala da neću dopustiti da se gaze ni institucije ove zemlje, ali niti građani - rekla je Grabar Kitarović.

"Moja ideja je i dalje Visoka"

Na pitanje o eventualnom preseljenju Ureda predsjednika, Grabar Kitarović je rekla kako je njezina ideja i dalje Visoka ulica.

- Ali želim da povjerenstvo donese prijedloge, svrha je ušteda. Treba vidjeti da li je to moguće. Na kraju ću poslušati riječ stručnjaka - rekla je Grabar Kitarović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 704
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.