Obavijesti

News

Komentari 126

Ništa od gradnje: Šukeru 'pao' kamp koji vrijedi 92 mil. kuna

Ništa od gradnje: Šukeru 'pao' kamp koji  vrijedi 92 mil. kuna
4

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek povukla je s dnevnog reda Skupštine točku o izgradnji nogometnog kampa Svetice. HNS-ov ugovor o zakupu je odbijen

VIDEO

Hrvatski nogometni savez i Davor Šuker morat će pričekati s gradnjom nogometnog kampa Svetice u Zagrebu. Od zagrebačke Skupštine u ponedjeljak ujutro je dobio odbijenicu za predloženi ugovor o zakupu i gradnji. Zamjenica gradonačelnika je povukla točku s dnevnog reda.

- Drago mi je da je povučen ugovor jer on nije štitio javni interes. Građani bi trebali znati kako će se koristiti i imati koristi od 90.000 četvornih metara koje grad HNS-u daje na korištenje - rekao je SDP-ov zastupnik Davor Bernardić.

SDP je inicirao povlačenje i Švaljek ih je poslušala jer u kampu koje bi financirao HNS, zagrebački sportski klubovi bi plaćali najam. S druge strane, Zagreb bi dao besplatno zemljište na 15 godina. U kamp bi HNS uložio 92 milijuna kuna. Davor Šuker morat će osigurati više prostora za javni sadržaj ako želi dobiti zemljište i izgraditi kamp.

Zastupnici SDP-a su poranili na Skupštinu kako bi se mogli prijaviti za pitanja. Već u šest ujutro su bili u zgradi i osigurali si prvih devet pitanja. Procedura nalaže da se pitanja gradskoj upravi postavljaju redoslijedom zaprimanja.

-Trebalo bi uvesti kvote. Ovo nema smisla. Možda će sljedeći puta HDZ doći u pet ujutro, pa ćemo mi u četiri i tako dok stvar ne bude dovedena do apsurda – rekao je SDP-ov zastupnik Dominik Etlinger.

Raspravljaju o proračunu

Skupština bi danas trebala donijeti proračun težak 6,85 milijardi kuna. Iako je bilo špekulacija da bi zastupnici s liste Milana Bandića mogli odbiti proračun ili se ne pojaviti na sjednici kako bi on pao i time izazvati nove izbore, ujutro su svi došli. Neslužbene informacije kažu da će proračun biti danas usvojen. Grad Zagreb će se pridružiti i ustavnoj tužbi kojom želi srušiti zakon o porezu na dohodak i financiranja lokalne uprave. Zagreb je Vladinim izmjenama poreznih razrada izgubio 781 milijun kuna. 

- Uzeli su nam jednim potezom iznos koji je skoro proračun Splita. Zagreb bi prvi puta mogao tražiti pomoć države, a ako svi traže pomoć države, onda nema smisla ni decentralizacija - objasnio je pročelnik za financije Slavko Kojić.

Skupština će raspravljati i o tome da se iz grada Samobora nastavi dovoziti otpad u Zagreb. Protiv toga su stanovnici u Novom Zagrebu, a sam Zagreb muku muči s glomaznim otpadom i ima preko 400 divljih odlagališta glomaznog otpada.

Zamjenica gradonačlenika Sandra Švaljek rekla je da od petka traje odvoz glomaznog otpada s divljih odlagališta. Na Jankomiru je grad osigurao halu od 2000 kubičnih metara za privremeno zbrinjavanje otpada. 

- Otpad će se obrađivati i tako oslobađati novi prostor za skladištenje. Uskoro ćemo imati dugotrajnije rješenje, ide natječaj za zbrinjavanje svih vrsta otpada. Paralelno traje proces dobivanja okolišne dozvole za Jakuševac. Radimo na tome - rekla je Švaljek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...