Obavijesti

News

Komentari 233

Obustavili su Obiteljski zakon; Opačić tvrdi: Ovo je presedan

Obustavili su Obiteljski zakon; Opačić tvrdi: Ovo je presedan
1

Ustavni sud je obustavio primjenu Obiteljskog zakona, a ministrica tvrdi da je riječ o presedanu jer se prvi put suspendira cijeli Zakon, a ne samo neke odredbe

VIDEO

Ustavni sud je u ponedjeljak obustavio primjenu Obiteljskog zakona do daljnjega, odnosno dok konačno ne odluči o prijedlogu da se taj Zakon proglasi protivnim Ustavu Republike Hrvatske. 

Ovo je presedan jer se prvi put suspendira cijeli Zakon, a ne samo neke odredbe. Time je stvorena pravna nesigurnost u ovom osjetljivom području obiteljsko-pravne zaštite; što s ljudima koji su razvedeni u međuvremenu, s djecom koja su posvojena u protekla tri mjeseca? Zahtjev za ocjenu ustavnosti predani su ljetos, a odluka donesena danas. U međuvremenu su izabrani medijatori, pravni zastupnici, doneseni su pravilnici – rekla je ministrica Milanka Opačić za Večernji list.

U ime obitelji: Postoji ozbiljna sumnja da je taj Zakon disfunkcionalan

 - Iznimno je vrijedno da se faktično odmah dokida primjena tako značajnog Zakona koji zadire u živote svakog građanina naše zemlje, a sve dok još nije počinio veliku štetu svojim nedorečenostima i očigledno nekvalitetnim rješenjima koja predviđa - poručio je u priopćenju odvjetnik Krešimir Planinić, voditelj pravnoga tima Udruge „U ime obitelji“. 

 - Ako većina stručnjaka s tog područja prava  potvrđuju naš stav da predmetni Obiteljski zakon vrvi nedostacima različitih oblika u gotovo svim područjima koje uređuje Obiteljski zakon, tada doista postoji ozbiljna sumnja da je taj Zakon disfunkcionalan do mjere da bi se mogao ocijeniti nesuglasnim s Ustavom - stoji dalje u priopćenju Udruge.

Voditelj pravnoga tima U ime obitelji na kraju je u priopćenju dodao: 'Veseli nas da su u ovom slučaju daljnje neprimjene Obiteljskog zakona spomenuti najbolji interesi djeteta kao jedno od mjerila, te načelo pravne sigurnosti koje evidentno izostaje u tom uratku koji je potpredsjednica Vlade, gospođa Opačić, tako zdušno promovirala'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 233
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa