Obavijesti

News

Komentari 65

Opačić predstavila nove mjere za borbu protiv siromaštva

Opačić predstavila nove mjere za borbu protiv siromaštva
6

Ministrica socijalne politike i mladih Opačić kazala je kako se programom pokušava pomoći ljudima koji ne mogu ući u sustav socijalne skrbi, a na rubu su siromaštva

VIDEO

Ministarstvo socijalne politike i mladih danas je najavilo dodatne mjere borbe protiv siromaštva za ljude koji nisu socijalni slučajevi, ali su na rubu siromaštva.

Nevladine udruge dobit će 24 milijuna kuna osiguranih iz lutrijskih sredstava za programe protiv siromaštva i prevenciju socijalne isključenosti. Novac će rasporediti putem natječaja koji će biti objavljen na stranici Ministarstva u prvoj polovici ožujka.

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić kazala je kako se programom pokušava pomoći ljudima koji ne mogu ući u sustav socijalne skrbi.

Pokretanje videa...

Željko Lukunić/Pixsell 01:22

- Recimo, majka prima plaću 2400 kuna i ima troje djece primjer je rubnog slučaja kakvim se želi pomoći ovim programom, jer oni ne mogu ući u sustav socijalne skrbi - kazala je.

Programom su obuhvaćene potrebe beskućnika i djece poput prehrane u školi i nabave potrepšitna, zatim opskrba socijalnih trgovina, prijevoz za prometno izolirane građane.

Dio novca, točnije 3,2 milijuna kuna, usmjereno je i za razvoj volonterstva s posebnim naglaskom na volontersku pomoć u učenju djeci iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji.

Sav novac dodjeljivat će se Udrugama putem natječaja, jer udruge imaju mogućnost procjene na terenu kome je pomoć najpotrebnija. Očekuje se da će najviše novca otići u Slavoniju i Baranju koje su najugroženije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.