Obavijesti

News

Komentari 50

Opet izbori u Belišću? Sada se HDZ žali na niz nepravilnosti

Opet izbori u Belišću? Sada se HDZ žali na niz nepravilnosti
1

U Belišću su u nedjelju ponovljeni izbori za gradonačelnika, a pobijedio je HDSSB-ovac Dinko Burić. Iz stožera poraženog Dinka Huisa žale se na niz nepravilnosti

VIDEO

U Belišću su u nedjelju ponovljeni izbori za gradonačelnika, a pobijedio je HDSSB-ovac Dinko Burić. Izborni stožer gubitnika izbora, HDZ-ovca Dinka Huisa, priopćio je da je na izborima bilo niz nepravilnosti. Tvrde da su promatrači HDSSB-a vršili pritisak na birače pa su rezultati izbora, kako tvrde, upitni. Građanima koji su upoznati s nepravilnostima poručili su da se jave nadležnim organima, odnosno Županijskom ili Gradskom izbornom povjerenstvu.

U priopćenju objavljenom na Facebooku HDZ-ovci su poručili kako su iznenađeni i GONG-om. Kažu da su predstavnike GONG-a u više navrata obavještavali što se događa, te smatraju kako su obavezno morali nadgledati jedine ponovljene izbore u državi.

U utorak poslijepodne će Dinko Huis će uložiti prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu, piše HRT.

Burić na kraju imao 40 glasova više

Inače, u prvom izbornom krugu Dinko Burić (HDSSB) je osvojio 42,59 posto glasova, a Dinko Huis 31,71 posto. Huis je u drugom krugu odnio pobjedu s četiri glasa prednosti nakon čega je HDSSB uložio prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu. 

Ponovnim prebrojavanjem utvrđeno je da je Huis pobijedio samo s glasom više, a nakon žalbe HDSSB-a Ustavni sud je poništio izbore na dva izborna mjesta i ponovljeni su u nedjelju. 

Dinko Burić je osvojio 40 glasova više od Huisa i postao gradonačelnik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"