Obavijesti

News

Komentari 171

'Optužbe protiv Lovrić Merzel su vrlo teške, ali nema žurbe'

'Optužbe protiv Lovrić Merzel su vrlo teške, ali nema žurbe'
2

Ingrid Antičević Marinović rekla je da se županica i ranije suočavala s lažnim optužbama koje su istražile državne institucije te je utvrđeno da nisu bile istinite

VIDEO

Gošća Tihomira Ladišića u emisiji 'Dnevni red' bila je Ingrid Antičević Marinović, predsjednica Odbora za zakonodavstvo i članica Glavnog odbora SDP-a. Komentirala je najniži rejting stranke od kad je na vlasti te rekla kako afere koje su se nanizale stranci nisu doprinijele već su joj naštetile. 

Istaknula je ipak kako Vlada uvođenjem reda 'svima staje na žulj, pogotovo interesnim skupinama'. 

- Vi vidite da je u svakom sektoru netko malo potkradao, a bivša vlada je to tolerirala. Afere Šegon i Merzel su nešto sasvim drugačije. Opće je mišljenje, i mišljenje premijera, da Linić provodi sasvim nepopularne mjere, ali su prihvaćene jer je građanima jasno da su one nužne - rekla je Antičević Marinović. 

'Optužbe protiv Merzel su teške'

Komentirala je i slučaj županice Marine Lovrić Merzel i kazala kako su optužbe protiv nje teške. Naglasila je da se Lovrić Merzel i ranije suočavala s lažnim optužbama koje su istražile i državne institucije te je utvrđeno da optužbe nisu bile istinite. 

- Možda su oni kojima se to češće događa malo spretniji. Nama je ovo prvi takav slučaj, pa je možda zato toliko trebalo da netko reagira - rekla je. 

'Sve će se raščistiti, ali nema žurbe'

Na pitanje smatra li da su Šegon i Merzel odmah nakon izbijanja afera trebali dati mandate na raspolaganje, Antičević Marinović kaže kako 'nema žurbe'. 

- Vjerujem da će se, obzirom na to koju funkciju županica obavlja, sve vrlo brzo raščistiti, odnosno saznati ima li sumnje ili nema. Javnost od nas očekuje brze odgovore. Od nas očekuju i besprijekornost, a od HDZ-a baš i ne - zaključila je. 

'Premijer je čovjek koji brutalno govori istinu'

Osvrnula se i na ponašanje premijera Zorana Milanovića

- Kad je riječ o premijeru, on je čovjek koji brutalno govori istinu, a mi smo kod političara navikli na nešto drugo. Time se ne postiže kratkoročni uspjeh, ali je na duge staze zagarantiran - rekla je Antičević Marinović i poručila kako očekuje pobjedu SDP-a na izborima za Europski parlament. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...
Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH