Obavijesti

News

Komentari 15

Ostojić: Neću biti na Sudamji, poslat ću suprugu po kuhaču

Ostojić: Neću biti na Sudamji, poslat ću suprugu po kuhaču
2

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u Splitu je u srijedu sudjelovao na svečanoj sjednici splitskog Gradskog vijeća povodom svetog Dujma, Dana grada Splita

VIDEO

Volio bih da sam na Sudamji (op.a. naziv višestoljetnog tradicionalnog blagdana svetog Dujma), volim kupiti klepetalo i proći sa sinom preko rive. Nažalost morat ću biti u Zagrebu, na sjednici Vlade. Poslat ću suprugu da kupi kuhaču. Zna se kome kuhača ide, kazao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u splitskom HNK gdje je bila svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu sv. Dujma, Dana grada Splita. 

Osvrnuo se i na odluku Povjerenstva za sukob interesa da se ne objavljuju podaci državnih službenika. 

- Je li netko razveden ili ne, nije važno za javnost. Neka se skine taj dio, a drugo neka ide na objavljivanje. Nitko ne namjerava kriti podatke, a to je najbitnije - kazao je Ostojić. 

Ivo Čagalj/PIXSELL

Komentirao je i nedavno ubojstvo Vinka Žuljevića Klice kazavši kako on kao ministar ne rukovodi policijom. No, iskoristio je priliku kako bi pohvalio njihov rad. 

- Lani je riješeno 35 slučaja ubojstava, od čega čak jedno iz prethodnih razdoblja. Hrvatska policija je vrlo uspješna. Ne brine me rat podzemlja u Hrvatskoj. Brojke pokazuju da je Hrvatska sigurna zemlja, ali ni policija ne može riješiti sve. Primjerice, imamo manje razbojništava, ukradenih i ubojstava - kazao je Ostojić. 

Ostojić je iz Splita još jednom pozvao srbijanske vlasti na procesuiranje ratnih zločinaca.

- Pozvao sam srpske vlasti da pokažu da su spremne ispuniti europske standarde. To podrazumijeva da se one osobe koje su počinile ratne zločine suoče s pravdom. Može se ljutiti tko hoće i koliko god hoće, a ta stvar će morati biti odrađena i ja ostajem pri svojoj izjavi. Mi smo članica EU, držimo se visokih standarda. Da bi bili primljeni u EU, deset godina smo prolazili proceduru - zaključio je Ostojić. 

Bauk: Treba štititi prava građana, dužnosnici mogu sami

Na svečanoj sjednici u Splitu bio je i ministar uprave Arsen Bauk osvrnuvši se također na odluku Povjerenstva za sukob interesa.

- Javnost je znala tko što ima i dalje će znati. Ovi koji su malo prerevno štitili prava dužnosnika neka štite prava građana. Dužnosnici se mogu brinuti sami za sebe - kazao je Bauk. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...