Obavijesti

News

Komentari 89

Most: "Ne želimo prodavati priče kako rezova neće biti..."

Most: "Ne želimo prodavati priče kako rezova neće biti..."
3

Most će izaći na izbore u svim izbornim jedinicama. Božo Petrov, čelnik Mosta rekao je: 'Mi nismo čudotvorci, mi samo radimo pošteno i savjesno svoj posao'

VIDEO

Mi nismo nikakvi čudotvorci. Ali kad vas proglase čudom zato što ste odgovornim poslovanjem riješili pola duga u pola mandata, onda možete zamisliti u kakvom je stanju država, rekao je to gradonačelnik Metkovića Božo Petrov na predstavljanju koalicije nezavisnih lista Most za predstojeće parlamentarne izbore.

Istaknuo je da su ljudi koje okuplja Most entuzijasti koji su izgradili karijere prije ulaska u politiku.

- Mi stoga nikoga nećemo moliti ni za jedan jedini glas. Ako im je dobro i misle da ovakva Hrvatska ide u dobrom smjeru, neka glasaju za opcije koje su do sada vladale. Ako ne, sada imaju Most. Vidjeli smo da sustavnim radom možemo promijeniti situaciju. Mnogi su do sada pokušavali individualno nešto napraviti i vidjeli su da to nije moguće. Ali i za to je sada tu Most – kazao je.

Most nezavisnih lista, rekli su na tiskovnoj konferenciji, namjerava izaći na parlamentarne izbore u svim jedinicama, okupljajući one nezavisne liste za koje ocijene da su dovoljno dobre i poštene za njihov projekt. Nisu htjeli još otkriti sva imena koja će kandidirati, ali su natuknuli da će biti riječ o gradonačelnicima, vjećnicima i načelnicima s lokalnih razina koji su se dokazali svojim radom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predstavljanje u Zagrebu, gdje im je dosad 300 građana ispunilo pristupnicu, bilo je prvo u nizu. Slijedi predstavljanje u ostalim dijelovima Hrvatske, svakih 10 do 15 dana, uvijek s nekim novim imenima. Koalicija s drugim strankama ili listama, dodao je Petrov, neće biti ni prije ni poslije izbora.

Dogradonačelnik Metkovića Nikola Grmoja podsjetio je da je administracija Petrova u tom gradu u dvije godine zatečeni dug smanjila sa 18 na 7,5 milijuna kuna, da si Petrov ni nakon toga nije povećao plaću koju si je smanjio kao i suradnicima, te je danas 17. najslabije plaćeni gradonačelnik od njih 127 u zemlji. 

Podsjetio je i da je gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić sa svojim suradnicima prodao službeni auto kako bi izgradili vrtić, a potom još jači izišao iz prijevremenih izbora na kojima ih je pokušao srušiti HDZ od kojega su naslijedili mnoštvo dugova. 

Grmoja je najavio i Tomislava Panenića, načelnika Općine Tompojevci, koji se izborio za sredstva iz fondova za ekološku učinkovitost kojima su nabavili LED javnu rasvjetu, nešto o čemu skoro nijedan grad ne može ni sanjati.

Načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec kazala je da je njena administracija u pet mjeseci napisala 36 projekata koje nisu imali gdje prijaviti zbog loše komunikacije Vlade s fondovima EU-a.

- Javnost ne zna s kakvim smo se stresovima i šokovima suočavali kad smo preuzimali naše općine i gradove u dugovima. Većini je palo na pamet: "Što je meni ovo trebalo!?" Ali nismo odustali jer nismo kukavice i jer smo bili svjesni da radimo dobru stvar. Mi znamo raditi projekte. A politika na nacionalnoj razini, koja je sada tako neodgovorna, doista nije neka mudrolija – rekla je Ambrušec.

'Programi SDP-a ni HDZ-a nisu loši, ali se nikad neće provesti'

Panenić je rekao da ni SDP-ov Plan 21 ni onaj koji za HDZ već mjesecima pišu u Münchenu nisu loši.

- Problem je u tome što te stranke to nikada neće provesti – kazao je.

Kao osnovnu razliku između dvostranačkog sustava HDZ-SDP i organizacije Mosta nezavisnih lista Petrov je naveo to što su velike stranke ustrojene hijerarshijski, piramidalno, dok Most okuplja kolege s jednakim pravima. Panenić je rekao da je to teži način donošenja odluka, ali da su odluke tako donesene neusporedivo bolje, lišene ambicija da se osobni probitak riješi kroz politiku i uhljebljavanje.

'U velikim strankama članovi šefa moraju slušati kao velikog vođu'

Vjećnik iz Omiša Ivan Barišić bio je slikovit.

- U strankama postoji stranačka stega. Na nezavisnim listama toga nema. Meni osobno stranački statuti nalikuju na vojne ili policijske pravilnike, pa članovi šefa stranke moraju slušati kao velikog vođu – zaključio je.

'Ne želimo prodavati priče da rezova neće biti'

Grmoja je rekao da se gradi most za drugačiju i bolju Hrvatsku. 

- Imamo niz ekonomskih stručnjaka koji nam pišu program. Ne želimo prodavati priče da rezova neće biti - poručio je Grmoja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1