Obavijesti

News

Komentari 550

Ostojić podnio ostavku jer se na njega radi neviđena hajka

Ostojić podnio ostavku jer se na njega radi neviđena hajka
4

Nakon razgovora s ministrom Veljkom Ostojićem, predsjednik Vlade RH Zoran Milanović prihvatio je ostavku ministra turizma, stoji u priopćenju iz Vlade

VIDEO

Ministar turizma Veljko Ostojić dao je ostavku zbog afere s prenamjenom i kupoprodajom zemljišta u Balama. 

- Podnosim ostavku na mjesto ministra turizma u Vladi Republike Hrvatske zbog pritisaka koji se posljednjih dana vrše na mene, a koji su rezultat neutemeljenih optužbi i neistina. Hajka ovakvih razmjera onemogućuje mi da svoj posao obavljam na razini profesionalnosti koju smo moj tim i ja uspostavili u Ministarstvu u proteklom razdoblju - izjavio je Ostojić

- Nadam se da će Ministarstvo, zbog dobrobiti ove zemlje, nastaviti istim smjerom kojim smo krenuli te da će nastaviti projekte koje smo započeli - rekao je Veljko Ostojić, izvijestili su iz Ministarstva turizma.

Veljko Ostojić će se u nedjelju u podne obratiti novinarima.

''Koalicija ne misli odstupiti od visokih etičkih standarda''

Iz Vlade je stiglo priopćenje koje donosimo u cijelosti: 

''Nakon razgovora s ministrom Veljkom Ostojićem, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović prihvatio je ostavku ministra turizma. 

Koalicija je postavila visoke etičke standarde za članove Vlade i od njih ne misli odstupiti.

Očekujemo da IDS predloži novog kandidata za ministra turizma.''

Podsjetimo, slučaj sa zemljištem pojavio se početkom mjeseca kada je procurila informacija da ministra istražuje DORH. 

Milanović mu dao pola sata da sam podnese ostavku

Milanović je Veljku Ostojiću dao pola sata da podnese ostavku prije nego što mu on da otkaz, doznajemo iz izvora u IDS-u. 

IDS napušta koaliciju

Kako javlja Novi list, predsjedništvo Istarskog demokratskog sabora (IDS) na izvanrednoj sjednici koja je zakazana u 16 sati će, prema neslužbenim informacijama, raspravljati o izlasku stranke iz vladajuće koalcije. 

IDS u Saboru ima dva zastupnika Veljka Boljunčića i Giovannija Sponzu. U slučaju da IDS izađe iz koalcije stabilnost Vlade nije ugrožena. 

Ostojić demantirao optužbe

Obitelj Mitton potvrdila je da je prodala 11 i pol hektara zemljišta pokraj Bala obitelji ministra turizma Veljka Ostojića. Prije nego što su Ostojiću prodali zemlju, o tome su dva mjeseca pregovarali sa zagrebačkim poduzetnikom Borisom Filipajem. Filipaj se obratio vodećim istarskim političarima u želji da u Istri investira nekoliko milijuna eura. 

Nakon što se sreo s Ostojićem, tadašnjim županijskim ministrom turizma, i izvijestio ga da je pri kraju pregovora s Mittonovima, Ostojić je navodno sam otišao vlasniku zemlje i dogovorio posao. Isprva je sve demantirao, no ubrzo je priznao da je imao veze s kupoprodajom. 

Prije četiri dana rekao kako mu mandat nije upitan

Ostojić je još u srijedu na sajmu turizma u Berlinu rekao kako je o svemu razgovarao s premijerom Zoranom Milanovićem koji mu je kazao kako mu mandat ministra nije upitan. Nakon priznanja da je ipak imao veze sa slučajem, tvrdio je kako je da nije sudjelovao u podjeli novca od prodaje zemljišta, već su kupnju zemljišta i podjelu realizirale njegova supruga i šogorica.

Tada je istaknuo kako je zbog istog slučaja već dva puta bio na policiji i davao iskaze o istom slučaju te da nikada nisu pokrenuti nikakvi postupci "jer nema ničega spornog". 

- Ovih dana izvlačenje iz prašine treba nekome za nešto poslužiti, a lokalni izbori i izbori za EU parlament su blizu - rekao je tada Ostojić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 550
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"