Obavijesti

News

Komentari 163

Potvrdili: Ravnateljica Porezne uprave duguje 173.052 kune

Potvrdili: Ravnateljica Porezne uprave duguje 173.052 kune
1

Da dugovi doista postoje, potvrdio nam je i dopis Općinskog suda u Virovitici, u kojem stoji kako su protiv ravnateljice pokrenuta dva ovršna postupka zbog duga

VIDEO

Općinski sud u Virovitici potvrdio je kako ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec (SDP) duguje 173.052,49 kuna. Povod za upit bio je dopis zabrinutih građana i stranačkih kolega adresiran na Vladu koji je od ranog jutra kružio Saborom. Tema dopisa bili su navodni dugovi ravnateljice Porezne. Da dugovi doista postoje, potvrdio nam je i dopis Općinskog suda u Virovitici, u kojem stoji kako su zbog nepodmirenih dugovanja, protiv ravnateljice pokrenuta dva ovršna postupka, a još dva postupka pravomoćno su dovršena.


- Ovrhe su pokrenute od strane PBZ d.o.o. Zagreb, zbog duga od 37.978,11 kuna, te PBZ-a Card zbog duga od 57.695,00 kuna. Uz to, pravomoćno su dovršeni postupci kojima Zagrebačka banka d.d. Zagreb potražuje 39.381,27 kuna, te PBZ Card d.o.o. Zagreb 37.998,11 kuna - stoji u dopisu koji potpisuje glasnogovornik-sudac Darko Barišić. Ovrha PBZ- a Card pravomoćna je od 15. studenog prošle godine, a ona od PBZ d.o.o Zagreb od 16. siječnja 2012. 

Smiljanec: Dugovi su podmireni, a vodim sudski spor

Sve dugove, o kojima su nas izvijestili s Općinskog suda u Virovitici, komentirala je i sama Smiljanec. Odlučno je demantirala sve navode iz anonimne prijave. S bankama se, kaže, sporila oko kamate na kreditnim karticama, a svi su sporovi završeni i dugovi podmireni.

- Jedini sudski spor koji trenutačno vodim jest spor oko obrtničkog kredita u kojem sam ja sudužnik, a moj suprug jamac i to pred Općinskim sudom u Virovitici. Naime, glavni dužnik, tj. obrt bar Oko završio je u stečaju, a ja sam kao sudužnik podmirivala rate kredita do svibnja prošle godine. Kako ni na koji način suprug i ja nismo uspjeli mirno riješiti to pitanje, ono se rješava sudskim putem - rekla je Čavlović Smiljanec. 

Ministar financija Slavko Linić novinarima je kratko rekao da će slučaj Čavlović Smiljanec komentirati kad se upozna s predmetom.

- Moje radno vrijeme je za danas završilo - rekao je Linić. Laburist Dragutin Lesar kratko je komentirao:

- Rekli su sposobni, stručni i lojalni, a zadovoljili su samo ovo treće - rekao je Lesar.

HDZ-ovka Jadranka Kosor kaže da su već od ministra financija tražili njezinu smjenu.

- Očekujem da se oko svega očituje premijer Milanović i da se ne skriva iza leđa Slavku Liniću- rekla je Kosor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.