Obavijesti

News

Komentari 240

'Ovo što vidimo užasava, ne možemo još ništa potvrditi'

'Ovo što vidimo užasava, ne možemo još ništa potvrditi'
7

Pripadnici ISIL-a tvrde da su smaknuli Tomislava Salopeka, prenose svjetske agencije. Službene informacije Ministarstva vanjskih poslova još nema

VIDEO

Premijer Zoran Milanović prekinuo je godišnji odmor i vratio se u Zagreb. U 17 sati u Banskim dvorima održao je izvanrednu konferenciju za novinare povodom navodnog smaknuća Tomislava Salopeka.

- Na žalost moramo prekinuti tišin u, netko to mora napraviti - rekao je na početku Milanović i nastavio:

- Moja dužnost je da hrvatskoj javnosti kažem da to što vidimo užasava. Ovo što vidimo ne izgleda dobro, izgleda grozno. U ovom trenutku ne možemo sa sto postotnom sigurnošću reći da je to istina. Ne znam ni da li ćemo to moći reći sljedećih dana. Bojim se da se hrvatskom građaninu po prvi puta dogodilo ono što se događa drugima u svijetu. Pozivam ljude da tim prizorima ne izlažu djecu, da to ne dijele. Obitelji Salopek stojimo na raspolaganju, kad god im to zatreba - rekao je Milanović dodajući da je cijelo vrijeme u kontaktu s mnogim institucijama i državnicima.

VIDEO

- Nećemo prestati tražiti, kopati, do zadnjeg trenutka, dok god postoji tračak nade - poručio je premijer te pozvao hrvatske građane da budu na oprezu i da ne posjećuju te dijelove svijeta. Dodao je kako se ulažu napori da se utvrdi je li riječ u autentičnoj fotografiji.

- Mi smo dobro organizirana država i stalno smo na oprezu. Ovo je pokušaj nekih ljudi da razbiju naš način života. To ne smijemo dopustiti. U onom trenutku kad se to dogodi, izgubili smo - kazao je premijer. Istaknuo je kako Hrvatska neće sudjelovati u borbenim akcijama protiv Islamske države.

VIDEO

Pokretanje videa...

00:17

Objavili fotografiju na Twitteru

Podsjetimo ISIL je u srijedu objavio da su smaknuli Hrvata Tomislava Salopeka, prenose svjetske agencije. Uz fotografiju objavljenu na Twitteru, na kojoj je navodno Tomislav Salopek, džihadisti su ostavili poruku:

- Ubili smo hrvatskog taoca zbog sudjelovanja njegove zemlje u ratu protiv Islamske države. Ultimatum je prošao, a nevjernička egipatska vlada i hrvatska vlast su ga napustili - navodi se u poruci.

POGLEDAJTE VIDEO : Milanović poziva da se fotografija ne dijeli

Pokretanje videa...

24sata 01:02

Tomislav Salopek otet je još 22. srpnja ujutro dok je službenim autom putovao na posao u francusku kompaniju za koju je radio. Njegov je automobil zaustavila naoružana skupina, izbacila njegovog vozača i s njim otišla u nepoznatom smjeru.

Prije tjedan dana je pak objavljena njegova snimka u kojoj u kameru govori svoje podatke te objašnjava da ga je Islamska država spremna razmijeniti za 'muslimanke zatočene u egipatskim zatvorima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 240
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava