Obavijesti

News

Komentari 326

Milanović: Ja sam kriv za sve, nije valjda moja tajnica kriva

Milanović: Ja sam kriv za sve, nije valjda moja tajnica kriva
8

Zoran Milanović je rekao da su očekivali više u Zagrebu i da građani izaberu koga žele, ako ne prepoznaju način na koji se vodi grad. Zadovoljan je uspjehom u Splitu

VIDEO

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je kako je, načelno gledajući, raspored snaga  isti kao i prije četiri godine, ali da ima određenih promjena te da rezultatima ne može biti pretjerano zadovoljan. Osobito je ovdje mislio na Zagreb. 

Na pitanje tko je kriv za ovakve rezultate SDP-a rekao je: "Ja sam kriv, pa normalno, tko bi bio kriv, ne valjda moja tajnica." Kaže da je on odgovoran za sve, ali da je bio u kampanji te se  nije skrivao ni na europskim izborima.

- To što je SDP-ova lista najjača u gradu nije zadovoljavajuće. Naša očekivanja su veća. Dogodilo se što se dogodilo i ako je to cijena koju moramo platiti, platit ćemo je - rekao je Milanović i dodao da njihovi kandidati nisu farbali tunele, da on nije rezao vrpce i da je to politika SDP-a te kako se on nikada neće pokoriti drukčijim stavovima.  Dodao je kako je u prvom krugu značajnu prednost ostvario Milan Bandić koji je prije bio član SDP-a i rekao kako je u Zagrebu na vlasti već duže vrijeme jedna klijentelistička ekipa koja grad ne vodi ni približno na europski način, a ako građani to ne prepoznaju neka izaberu koga hoće. Naglasio je da je za njega Rajko Ostojić bolji, obrazovaniji i čišći kandidat, a da će u drugom krugu biti teško.  Milanović je rekao i kako je prošlo 12 godina te kako su u to vrijeme kroz gradske blagajne prošle milijarde kuna, a Zagreb je zaostajao te je centar neuređen, grad je bez spalionice i odlagališta. 

Negdje su građani birali najgore od najgoreg i to je demokracija, kaže Milanović

- Ništa velikog, epohalnog se nije dogodilo i ako SDP treba biti kažnjen zbog toga neka bude - rekao je Milanović. Dodao je da je ohrabrujuće što je izlaznost veća nego na europskim izborima te da je to dobar znak za demokraciju.

- Pozivam sve da u jednakom ili većem broju izađu i u drugom krugu i želim poštenu i fer borbu, rekao je Milanović.

'Drugi krug nije rutina'

- U Splitu je izgleda nakon dosta vremena i lutanja prevladala opcija koja zagovara zdravi mentalitet. Ivo Baldasar ne poziva na okupljanje desnice ili ljevice već građana Splita i to su građani honorirali dobrim postotkom. Drugi krug nije rutina i treba pozvati ljude da izaberu bolje - rekao je Milanović komentirajući izborne rezultate u Splitu. 

- Negdje su građani birali najgore od najgoreg i to je demokracija - rekao je i dodao da će u Splitu građani odlučiti tko će biti gradonačelnik jer Split nije crven,  ni crn nego svoj. 

Za rezultate u Istri rekao je kako su sada tamo novi ljudi, dostojni istarske politike i rezultati, što se tiče županijske skupštine, su bolji nego prije četiri godine. Dodao je kako su sada tamo uvjerljivo druga opcija.

Na pitanje o uvredama na vlastiti račun, odnosno izjavu Davora Jelavića koji ga je nazvao psihopatom, dodao je kako to govori najviše o njima. Kaže da ne može biti osvetnik i da bi bilo dobro da hrvatska javnost to vidi.

- Ja zbog toga neću gubiti živce. Mene su učili da je puno bitnije što se govori, a ne tko govori - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 326
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.