Obavijesti

News

Komentari 680

Predsjednica otkrila: Ići ću u Bleiburg, ali neću držati govor

Predsjednica otkrila: Ići ću u Bleiburg, ali neću držati govor
1

Mislim da se stratišta trebaju koristiti isključivo za pijetet prema žrtvama, osudu svih totalitarnih režima i svega što je počinjeno u ime totalitarnih režima, rekla je

VIDEO

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je u utorak da će Vladimir Šeks biti njezin posebni savjetnik za ustavno-pravna pitanja i da će raditi kao vanjski suradnik na volonterskoj bazi. Smatra da je riječ o osobi iznimnog iskustva, te da će njezinu Uredu jako dobro doći Šeksovo iskustvo na području zakonodavstva.

Govoreći o svojoj suradnji s Vladom i premijerom, istaknula je kako vrlo dobro surađuje s nekim od ministara, odnosno sa sektorom gospodarstva i građevinarstva, te izrazila nadu da će iduća Vlada i premijer biti "uključiviji i slušati druge".

'Tovar i čovjek pametniji su od čovjeka samog, ja sebe u svemu tome smatram tovarom'

- Ja se nadam da ćemo nakon izbora imati Vladu, predsjednika Vlade koji su puno uključiviji, koji slušaju druge. Oprostite mi na izrazu, ono što se kaže, tovar i čovjek pametniji su od čovjeka samog. Dakle, ja sebe u svemu tome smatram na neki način tovarom, da im mogu pomoći u svemu tome da riješimo probleme. Nekad te najjednostavnije narodne poslovice mogu biti stvarni pokazatelj kako u životu treba raditi. Nije mi ispod časti, niti imam bilo kakvu zadršku razgovarati s bilo kime. S Milanovićem mogu razgovarati u Banskim dvorima, Saboru, na Jelačić placu, sve dok razgovaramo - kazala je.

'Ne znam kada će biti izbori'

O datumu izbora, odnosno mogućnosti da oni budu početkom iduće godine nije htjela govoriti. 

- Ne znam kada će biti, još uvijek je sve na razini spekuliranja. Meni je iznimno bitno da se to vrijeme, od sada do izbora, dobro iskoristi za državu - rekla je.

'Ići ću u Bleiburg, ali neću držati govor'

Predsjednica je u  intervjuu za HRT potvrdila da će otići na obilježavanje žrtava Bleiburga i križnih putova sredinom svibnja, ali neće držati govor. 

- Mislim da se stratišta ne smiju koristiti za političke poruke i politiziranje, već isključivo za pijetet prema žrtvama, osudu svih totalitarnih režima i svega što je počinjeno u ime totalitarnih režima - istaknula je Grabar-Kitarović.

Ponovila je kako je upravo zbog toga u Jasenovac otišla na dan proboja logoraša kako bi se žrtvama poklonila u tišini. To mi je bitno. 

- Ne želim taj prostor smatrati  mjestom za bilo kakvu politiku ili politikantstvo i manipulacije. Zato nismo pozvali ni novinare. Htjela sam da to bude osobno, u tišini, s pijetetom prema žrtvama - rekla je.

Neće doći na Okrugli stol branitelja jer ide u Bruxelles

Kazala je da neće sudjelovati na Okruglom stolu koji organiziraju branitelji prosvjednici iz Savske 66 jer je taj dan u Bruxellesu na unaprijed dogovorenom sastanku. Rekla je kako je s prosvjednicima moguće postići kompromis, no za to je potreban dijalog koji u ovom trenutku ne vidi.

- Razumijem potpuno prosvjed branitelja, jednako tako želja mi je da što prije odu iz Savske, ali to podrazumijeva i da se krene u rješavanje problema koji ih muče - rekla je predsjednica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 680
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...