Obavijesti

News

Komentari 974

'Mislio sam da je netko hakirao predsjedničin Facebook profil'

'Mislio sam da je netko hakirao predsjedničin Facebook profil'
5

To je nadrealistička poruka, ne znam tko njoj piše te stvari. Ona ne može preuzeti ovlasti i izvršiti državni udar, komentirala je potpredsjednica Vlade Vesna Pusić

VIDEO

Izjavu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je u subotu iz Kine putem Facebooka poručila da tehnička vlada nije u stanju voditi državu te da će izvršne ovlasti preuzeti čim joj Ustav dopusti, za Dnevnik HTV-a komentirao je prozvani ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić

- Žao mi je, pomislio sam da joj je netko hakirao profil. Gospođa predsjednica morala bi se suzdržati takvih izjava - rekao je. 

Pusić: Ja ne znam tko joj piše takve stvari

Za RTL Danas komentirala je i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić. Kazala je kako predsjednici Ustav nikada ne dozvoljava preuzimanje izvršnih ovlasti. 

- To je nadrealistička poruka, ja ne znam tko njoj piše te stvari. Ona ne može preuzeti ovlasti i izvršiti državni udar. Ukoliko ne dođe do rata, a tako daleko ne bismo išli, nema okolnosti da institut predsjednika države preuzme izvršne ovlasti. Ja ne znam tko nju gura - kazala je Pusić.

- Razumijem navijačke strasti, ali nije primjereno da netko na funkciji predsjednika šalje poruke koje, ne da nemaju veze s Ustavom, nego nemaju veze ni sa zdravom pameću - zaključila je. 

Na Facebooku se oglasio i ministar uprave Arsen Bauk.

- Svima koji žele voditi Vladu rok za kandidiranje je do ponedjeljka u ponoć. Po kineskom vremenu to je do utorka u šest ujutro - napisao je. 

Glavašević: Predsjednica prijeti državnim udarom

Na oštre poruke predsjednice Kolinde Grabar Kitrović reagirao je na Twitteru i Bojan Glavašević, pomoćnik ministra branitelja. 

- Predsjednica prijeti državnim udarom. Ako ovo nije narušavanje ustavnog poretka, ne znam sto jeste - komentirao je Glavašević.

Ubrzo je objavio i novi komentar te isječak iz Ustava, odnosno sadržaj članka 101.

- Ustav je vrlo jasan. RH nije neposredno ugrožena, a ako se vrhovnica tome nada, to je i tužno i opasno - napisao je Glavašević.

Izjavu predsjednice na Twitteru komentiraju i drugi političari. Nezavisna Jadranka Kosor napisala je kako ''Fb prijetnje zahtijevaju ozbiljnu analizu''.

- Ovo više nije smiješno. Nitko do sada nije nagazio na Ustav i ustavne ovlasti kao ovo prijeteće Fb priopćenje - komentirala je Kosor. 

Na poruku predsjednice osvrnula se i bivša članica SDP-a Aleksandra Kolarić. 

- Znala sam da će me na kraju zapasti apsurdna situacija da branim Milanović. vladu. Nisam mislila da će se raditi o borbi protiv drž. udara - napisala je. 

>>> Evo zašto djeca trebaju jesti što više orašastih plodova

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 974
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...