Obavijesti

News

Komentari 282

Milanović tvrdi: Hrvatska je spremna pomoći izbjeglicama

Milanović tvrdi: Hrvatska je spremna pomoći izbjeglicama
1

Mislim da tim ljudima treba dati priliku da se zaposle, da stvaraju, da plaćaju porez, da pridonose jer vratit se sigurno neće i ne trebaju se vraćati, rekao je Milanović

VIDEO

Premijer Zoran Milanović obišao je u Cataniji u nedjelju brod Hrvatske ratne mornarice ŠB-73 "Andrija Mohorovičić" koji sudjeluje u humanitarnoj EU akciji 'Triton' i spašavaizbjeglice iz Sredozemnog mora.

'Ovim ljudima treba skinuti kapu'

- Hrvatska je donijela čvrstu odluku da se priključi humanitarnoj akciji i ponosna je na to jer time pokazuje kakva je zemlja, čiji vrhunski profesionalci rade ozbiljan posao. Ovo je za nas ozbiljan brod, mi smo mala zemlja i kad gledamo tko je ovdje, onda se vidi da su tu ili velike ili bogate zemlje i zato ovim ljudima treba skinuti kapu, jer rade težak posao - rekao je Milanović.

Na pitanje kako će Hrvatska reagirati na mogući priljev izbjeglica iz susjednih zemalja, Milanović je ocijenio da se stanje pomno prati. 

'Spremni smo izbjeglicama priskočiti u pomoć'

- Država je spremna priskočiti u pomoć. Posrijedi su ljudi koji traže bolji život, žele ići dalje prema najbogatijim zemljama Europe. Mislim da tim ljudima treba dati priliku da se zaposle, da stvaraju, da plaćaju porez, da pridonose jer vratit se sigurno neće i ne trebaju se vraćati - kaže Milanović. 

Premijer je odbacio novinarsku tezu da je Hrvatska u EU bila protiv obvezujućih kvota za izbjeglice, naglasivši kako je samo željela da Europska komisija preuzme vodeću ulogu u rješavanju tog pitanja i odredi savjetodavne kvote, da Bruxelles kaže kojim smjerom treba poći.

- Mi smo bili za rješavanje tog pitanja - rekao je Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 282
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...