Obavijesti

News

Komentari 121

'Premijer i ministri u Vukovar su upali kao da su komandosi'

'Premijer i ministri u Vukovar su upali kao da su komandosi'
1

Predsjednik HDZ-a kazao je kako je šokiran onime što Šešelj radi u Srbiji. Naglasio je kako Hrvatska treba imati principijelan i čvrst, ali fleksibilan stav prema Srbiji

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u emisiji Hrvatskog radija 'Oporbeni zarez' komentirao je Kolonu sjećanja. 

- Na početku sam bio tamo gdje je bio narod i gdje su bili branitelji kao i prošle godine. Bila je jedinstvena kolona u koju se uključio i državni vrh na jedan način koji je, da se ne radi o Vukovaru, ne znam koje bi epitete upotrijebio za njihovo ponašanje tamo. Trebali ste vidjeti kako su predsjednik Vlade s nekoliko ministara i predsjednik Republike, upali kao nekakvi komandosi, kod križa na centralnom groblju, isto tako kao komandosi naprosto su i pobjegli od ljudi - rekao je Karamarko i dodao da vlast  nije ostala na misi. 

'Šešeljeve ideje su neprihvatljive i za Srbe u Hrvatskoj i Srbiji''

Rekao je i da mu je nerazumljivo što je Haški sud pustio Vojislava Šešelja na slobodu.

- Možemo lakonski reći da je on luđak, ali on okuplja mase i definitivno širi ideje za koje smo se nadali da su iza srpskog naroda. To su neprihvatljive ideje i za srpske građane u Hrvatskoj i Srbiji - rekao je Karamarko. Dodao je kako je Vlada na sve reagirala 'vrlo mlako'. 

- Službena Vlada ništa. Pusić se buni kad netko spomene bilo kakvu moguću smetnju oko početka pregovora Srbije s EU. Predsjednik Republike kao pravnik poslao je neko nemušto pismo u Haag. Naš stav je jasan: uvijek smo bili protiv velikosrpske i četničke agresije, za koju smo naglašavali da se ne smije nikada preimenovati u građanski rat, što se cijelo vrijeme pokušava, čak i propustima Vlade i predsjednika - kazao je predsjednik HDZ-a.

- Treba se čvrsto postaviti prema Srbiji. Članica smo EU, moramo imati samopoštovanje kao država zbog nas i onih koji dolaze i zbog svih onih koji su poginuli za Hrvatsku. Jedan čvrst, principijelan, ali i fleksibilan stav ako srpska strana pokaže da je voljna surađivati - rekao je Karamarko i dodao da je za blokadu ako Srbija neće surađivati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu