Obavijesti

News

Komentari 27

Premijer sa studentima prava: Svaki neuspjeh je naša krivnja

Premijer sa studentima prava: Svaki neuspjeh je naša krivnja
8

Prokomentirao je i nepoznavanje engleskog jezika zastupnika koji idu u Europski parlament. Ne izvlačite apsolutne zaključke iz kratkih priloga, znaju varati, rekao je

VIDEO

Premijer Zoran Milanović proveo je sat i pol vremena u druženju sa studentima zagrebačkog Pravnog fakulteta. 

- S obzirom da smo mali i nemamo dovoljno novca i resursa moramo pametno odrediti što su naši prioriteti inače ćemo teško nešto napraviti. Krenemo li se baviti svim i svačim na kraju se nećemo baviti ničim, rekao je premijer u svom obraćanju studentima.

Podsjetio je da bi prioriteti Hrvatske u Europskoj uniji trebali biti željeznica i energetika. Istaknuo je kako moramo prestati misliti da su za naše probleme krivi drugi.

- Bude li neuspjeha to je naša krivnja, bude li uspjeha to je naša zasluga i to nam nitko ne može uzeti, rekao je Milanović.

Prisjetio se i svojih studentskih dana. 

- Ovdje je za mene počelo prije 25 godina. Oni koji su tada rođeni do sad su već trebali diplomirati, rekao je i nasmijao nekolicinu studenata. Na njihovo pitanje je li točno da nikada nije pao ispit odgovorio je potvrdno. Prosjek mu je, kako je rekao, bio malo ispod 4,5, a premijerovo studiranje prokomentirao je i današnji dekan Zoran Parać.

- Upravo sam saznao da je prije mnogo godina današnji premijer kod mene polagao ispit. Prema njegovim riječima bio sam čak i ljubazan iako su me tada zvali Parać-rasparač, rekao je dekan.

Jedna studentica premijera je zamolila da prokomentira činjenicu da, sudeći po medijima, promatrači odabrani za Europski parlament ne koriste najbolje engleski jezik, aludirajući vjerojatno na Ingrid Antičević-Marinović.

- Znamo koga smo tamo predložili. Ne izvlačite apsolutne zaključe iz kratkih priloga, znaju zavarati, rekao je premijer.

Prokomentirao je i izbori sustav za koji je rekao da nije savršen, ali da je Hrvatska ipak usvojila model koji jamči relativnu stabilnost. 

Istaknuo je i da je Hrvatska pretjerano centralizirana zemlja.

- Žrtva smo rigidne centralizacije i to ćemo morati mijenjati, rekao je Milanović te dodao kako je Vlada osnovala povjerenstvo koje se bavi tim promjenama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...