Obavijesti

Kolumne

Komentari 26

Pronašli neprocjenjivu zbirku svjetske bunkerske umjetnosti

Pronašli neprocjenjivu zbirku svjetske bunkerske umjetnosti
1

Nadandorfska Venera zasjenila je svoju Willendorfsku imenjakinju. U bunkerima u Hrvatskoj pronašli su i preparirane životinje, što baca novo svjetlo za tijek povijesti

VIDEO

Godina je 3013. Hrvatsku su od početka 21. stoljeća posjetili Bog, Borg, Klingonci, oba Elvisa (Presley i J. Kurtović), ali su svi pobjegli jer u Hrvatskoj, kao i na Mjesecu, nema života.  Samo su se Hrvati prilagodili tim neuvjetima jer više ne mogu ni pobjeći iz Hrvatske. Političari se množe, dok se narod dijeli. Na vlasti je NeoKukuriku vlada. 

Zvjezdani nadnevak 10. studenoga -  Ekskluzivno, otkrili smo što sluša županica vozačko-siačake županije Martina Lovrić Merzel. No prije toga, napravili smo anketu, što žitelji županije misle što ona sluša. Pero Sirotec, čekač posla: - Mislim da županica sluša ovo Njegova sugrađanka nezaposlena teta u vrtiću u Kostajnici: Mislim da ovo trešti iz Audija.  Pero Šasija (47), automehaničar: Ovo je županičin hit. 
Anto B. istraživač slobodnih radnih mjesta:  Mislim da je županica sposobna i za puno veće stvari pa sluša ovo. 
Zoran Milanović, obečavač boljeg života, izjavio je da županica kupnjom novog automobila ima jasan plan uštede te da koliko on zna neće imati vozača već će sama voziti zvijer uz ovu pjesmu.  No istina je sasvim drugačija - uvidom u njezin auto vidjeli smo dva CD-a: Na jednom je ova pjesma , a na drugom je poruka: Županice, putujte a svira ovo.  

Napomena: Isto možete primijeniti na vinkovčakog gradonačelnika (HDZ), na većinu župana i gradonačelnika osim na Stipu Petrinu. On u svojem prometalu sluša ovo.  

Zvjezdani nadnevak 11. studenoga - Premijer Zoran Milanović rekao je na aktualnom satu da političari imaju pravo kupovati aute na kojima štede i do 600.000 kuna, te da je auto izraz osobnosti svakog političara. Premijer je dodao da mu je svejedno u kojem će autu voziti, da njega to nije briga, jer ima na raspolaganju i avion kojeg može skrenuti do Krka kad poželi. 

Zvjezdani nadnevak 12. studenoga - Hrvatski stručnjaci na čelu s Mladenom Bajićem, arheologom koji kopa samo pred prosinac, slučajno su pronašli golemu neprocjenjivu zbirku bunkerske umjetnosti. U bunkerima vila Nadin u Zagrebu i Omišu pronašli su goleme zbirke umjetnina, kipova, slika, grafika, za koje stručnjaci još ne mogu utvrditi vrijednost, a niti namjenu. Svemirska javnost pozitivno je šokirana i očekuju da će to promijeniti shvaćanja povijesti društva i umjetnosti. 

Zvjezdani nadnevak 13. studenoga - Nadandorfska Venera zasjenila je Willendorfsku imenjakinju, a slike, crteži i ostale prevrijedne umjetnine važnije su za poimanje društva u Hrvatskoj od špiljskih crteža u Altamiri i Lascaxu, rekao je Waldemar Januszczak, svjetski poznati povjesničar umjetnosti.
- Primjerice, u špiljskoj umjetnosti vidjeli smo brojne životinje naslikane na zidovima spilja. Vjeruje se da su služile u magijske obrede. Primjerice, lovac na slici ubija lovinu, što znači da zaziva uspjeh u lovu. Slično je i kod hrvatske bunkerske umjetnosti, s bitnim razgraničenjem želje vlasnika zbirke. On ovdje u tri dimenzije izlaže tijela životinja, glave, koje imaju također magijsko značenje. Vlasnik vjeruje da time pokazuje da je najjači, najsnažniji, najsposobniji, jer da nije tako, ne bi imao to što ima. Drugi je par rukava je li on to sam učinio ili na tuđi račun - pojasnio je Januszczak.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume