Obavijesti

News

Komentari 22

'Prošla prava opasnost, borba će se nastaviti u idućih 7 dana'

'Prošla prava opasnost, borba će se nastaviti u idućih 7 dana'
1

Država je pomogla u obrani, da štete budu manje i pomogla je sa snagama koje nisu lokalne. Kad je riječ o štetama stvar je regionalna, poručio je ministar Ostojić

VIDEO

U emisiji 'A sada Vlada' Hrvatskoga radija gostovao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, koji je govorio o mjerama zaštite od poplave, Vladinoj pomoći poplavljenim područjima i aktualnim političkim pitanjima, javlja HRT

Na samom početku emisije Ostojić je zahvalio svima koji su spriječili da štete budu veće jer je od 10. rujna, 15 županija imalo problema s poplavama.

Naglasio je kako je trenutno zabrinjavajuć rast Mure, dakle i dalje kritična Sisačko-moslavačka županija te Jasenovac

- Prošla je prava opasnost, no idućih 7 dana će se nastaviti borba - istaknuo je.

'Treba spriječiti gradnju u područja koja mogu biti poplavljena'

Na pitanje kako se može spriječiti ponavljanje istih problema svake godine, Ostojić je rekao kako se na tome radi. 

- Pokušava se svake godine napraviti određeni dio posla, kako se ne bi ponavljali problemi svake godine jer ekstremi su najgori. Plan postoji, dobar je, sada se moraju pronaći sredstva kako bi se sve napravilo - rekao je te poručio kako svatko mora odraditi svoj dio posla. 

- Treba biti discipliniran u svemu pa i u tome recimo, da se spriječi gradnja u područja koja mogu biti poplavljena - rekao je.

'Štete su regionalna stvar'

Ostojić je potvrdio i premijerovu izjavu od jučer - da država ne može pomoći građanima čija je imovina stradala od poplava. - Država je pomogla u obrani, da štete budu manje i pomogla je sa snagama koji nisu lokalne. Kad je riječ o štetama stvar je regionalna - poručio je.

'Jedno je referendumsko pitanje, a drugo referendum'

Na pitanje zašto nije sklon da na referendumu građani sami kroje sustav, odgovorio je: 'Jedno je referendumsko pitanje, a drugo referendum. Referendumu se nitko ne protivi, no ne može se u jednom pokušaju složiti 10-ak pitanja koja bi trebala biti precizna i jasna. Sve se svodi na jedno pitanje – jeste li za preferencijalno glasovanje ili niste. Ta je tema nametnuta, a zahtijeva ozbiljnu raspravu. Pokazalo se da je referendum mogući alat demokracije, no pravila se trebaju promijeniti, a sustav urediti'.

Vezano za ustavne promjene oko referendumskog područja, Ostojić je rekao: 'Da biste ih proveli morate imati dovoljan broj glasova, većinu. Još je gore ako idete u neprincipijelnu trgovinu'.

'Uloga ministra je da stvara uvjete za rad policije'

Ostojić je rekao da je MUP uvijek imao problema na rashodima, na plaćama

- Obaveze EU-a tražile su povećanje broja graničnih službenika. MUP od 2012. ima više od 200 mil. manje u rashodovnom dijelu. Više od 80% čine nam rashodi za plaće, a uspjeli smo mnogo. Uloga ministra je da stvara uvjete za rad policije - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.