Obavijesti

News

Komentari 977

Antifašiste je okružila policija; Uhitili Keleminca u Šestinama

Antifašiste je okružila policija; Uhitili Keleminca u Šestinama
54

Nekolicina članova A-HSP-a koji su se okupili kod groba dr. Ante Starčevića odustali su od postrojavanja na Trgu. Dat će podršku braniteljima u Savskoj 66

VIDEO

Predsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec kaže da je uhićen u 12.15 sati, javio je to Večernjem . Njegova stranka htjela je postrojiti svoje članove na Trgu, ali im je policija to zabranila pa su se namjeravali postrojiti na Šestinama pored groba Ante Starčevića.

- Bili smo kod Okrugljaka i kupovali vijence i svijeće koje smo kanili odnijeti na Starčevićev grob. Tu je mene i suradnike Vladu Turudića, Vladimira Kinđevskog, Branka Koledića i Marka Kleina uhitila policija. Strpali su nas u maricu i sad nas voze . Žele spriječiti naš skup, a istodobno se na Trgu održava neprijavljeni skup antifašista. Ovo je represija - kazao je.

Priveli osmero ljudi

Dvadesetak minuta prije podneva na Trg je došla policija. Tridesetak službenika i pet 'marica' čekalo je prosvjednike kojih se okupilo stotinjak, uglavnom pripadnika inicijative Ujedinjeni protiv fašizma, a među njima su bili i Urša Raukar, Vili Matula, Željko Peratović , javlja RTL . Policija je legitimirala okupljene. Priveli su ukupno troje ljudi.

- Danas 28. veljače 2015 godine u 12,25 sati   u službene prostorije PU zagrebačke  privedeno je pet osoba u dobi od 50, 52, 68 i 52 godine radi osnova sumnje da su počinili prekršaj opisan iz članka 7.st.1  kažnjivo po članku 34. st.1.t.1.Zakona o javnom okupljanju,  zbog namjere održavanja javnog okupljanja pod nazivom „Prisega domovini i klubu hrvatskih domoljubnih snaga“, a koje okupljanje je Rješenjem ministra unutarnjih poslova zabranjeno. Pored naznačenog u razdoblju od 12,00 do 13,00 sati u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića održano je i neprijavljeno javno okupljanje pod nazivom „Inicijativa - Ujedinjeni protiv fašizma“ , sa kojeg okupljanja su privedene dvije osobe u dobi od 28 i 35 godina. U 14,00 sati sa Trgu bana Josipa Jelačića u službene prostorije privedena je muška osoba u dobi od 26 godina zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz domene javnog reda i mira.  ​Nad privedenim osobama u tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja - objavila je zagrebačka policija.

Sanjin Strukić/Pixell

Sanjin Strukić/Pixell

Okupljene prosvjednike morala je okružiti policija kako ne bi došlo do sukoba jer su ih prolaznici počeli vrijeđati.

Pokretanje videa...

24sata 00:19

Postrojili se na grobu, dat će podršku 'šatorašima'

Članovi A-HSP-a nisu došli na Trg bana Jelačića , već se nekolicina njih okupila kod groba Ante Starčevića gdje su vijence i svijeće u spomen obljetnice smrti 'Oca Domovine' već položili brojni građani i predstavnici HSP-a. Policija je stranci A-HSP zabranila okupljanje i postrojavanje na glavnom gradskom trgu, a nakon što su im uhitili predsjednika odustali su i od postrojavanja na Trgu te su to učinili na grobu Ante Starčevića.

Marko Prpić/Pixsell

Također, najavili su da će dati podršku braniteljima u Savskoj.

'Crna vojska' se neće postrojavati na Trgu bana Jelačića'

- Ispred groba postrojit će se stranačka vojska 'Hrvatske domoljubne snage', svi njeni pripadnici prisegnut će Domovini Hrvatskoj te će se položiti vijenac i zapaliti svijeća - napisao je u priopćenju predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec, javlja Večernji.

Članovi inicijative Ujedinjeni protiv fašizma žele spriječiti širenje radikalnog nacionalizma i poručuju da se 'Crna vojska' na Trgu bana Jelačića neće postrojavati.

- U Hrvatskoj je moguće i da jedna politička stranka, čiji predsjednik otvoreno promovira ustaštvo, najavljuje da će na Trgu bana Jelačića postrojiti svoju stranačku vojsku. Taj nevažni političar, njegova nevažna stranka i 'stranačka vojska' nisu opasnost same po sebi. One su simptom bolesti mržnje, koja ovo društvo može unesrećiti za desetljeća koja dolaze - naveli su u priopćenju.

Ni jedan od ta dva skupa nisu prijavljeni policiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 977
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature