• Članak
  • Komentari 812
  • Lokacija
  • Share 248
  • Tweet

Prosvjeduju jer ne žele romsku djecu u školi u njihovom selu

Oko 50 mještana tvrdi da nemaju ništa protiv romske djece, ali žele svoju djecu zaštiti od njih jer dolaze s manjim predznanjem, a nemaju ni higijenske navike

Ponedjeljak, 17. 9. 2012. u 13:49    Piše: Maja Blažević , Zinka Čižmešija

Mještani Gornjeg Hrašćana u Međimurskoj županiji od 12 sati prosvjeduju zbog dolaska romske djece u područnu školu u njihovu selu. Oko 50 mještana ne želi da 40-ak djece romske nacionalnosti ide u njihovu školu u koju su prebačeni iz Macinca gdje nije bilo uvjeta za njihovo školovanje. 

Prosvjednici traže da se djeca smjeste u druge škole, a ne u njihovu. Kako piše Večernji list, tvrde da nemaju ništa protiv romske djece, ali žele zaštiti svoju djecu jer romska djeca u školu dolaze s manjim predznanjem, a nemaju ni higijenske navike. Romskoj djeci koja su stigla autobusom zatvorili su vrata škole. 

Na teren je izašla policija, kao i međimurski župan koji trenutačno na sastanku s roditeljima pokušava riješiti problem. 


Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: škola, romi, prosvjed

Izdvojeni komentari 812 komentara Pogledaj sve komentare
17.09.2012., 15:31

Zmajev zadah: Tko nije živio kraj njih i bio u kontaktu s njihovom djecom NEMA PRAVO uopće pisati ovdje bilo što jer NEZNA kakve s u im higjenske navike i kakav je to kulturni šok. Dođeš u školu, a iza vrata drek! Nekog cigića stislo i on se odlučio posrat iza vrata!! Pa daj molim te!!!!

17.09.2012., 14:52

ontario: Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

17.09.2012., 14:44

DanijelSrpak: ako ih staviš u poseban razred onda je to diskriminacija, a kada cijeli razred zaostaje zbog neke (ima one romske djece za koju se roditelji brinu i znaju dosta kada dođu u prvi razred) djece koja služe roditeljima samo za dobivanje dječjeg, socijale , prosjačenje i krađe, i koja nemaju ni minimun znanja o higijeni, bontonu a da o učenju i ne govorimo

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar