• Kolumna
  • Komentari 24
  • Share 88
  • Tweet6
Igor Zovko

Vijesti iz 3012.

Igor Zovko

03.07.2012. Arhiva kolumni:

Prvi potpredsjednik Vlade: Sve dužnosti napuštam 20. srpnja

Radimir Čačić najavio je to na posebnoj konferenciji za novinare. Ako ne pokrenemo investicije, rekao je, odlazim još 20. srpnja. Dužan sam to hrvatskoj javnosti, kaže


Prvi potpredsjednik Vlade: Sve dužnosti napuštam 20. srpnja Sanjin Strukić/PIXSELL Čačić odlazi već tisuću godina

Godina je 3012. Hrvatsku su od početka 21. stoljeća posjetili Bog, Borg, Klingonci, oba Elvisa (Presley i J. Kurtović), ali su svi pobjegli jer u Hrvatskoj, kao i na Mjesecu, nema života.  Samo su se Hrvati  prilagodili tim neuvjetima jer više ne mogu ni pobjeći iz Hrvatske. Političari se množe, dok se narod dijeli. Na vlasti je NeoKukuriku vlada. 

Zvjezdani nadnevak 27. lipnja - Spasioci su objavili da su na sigurno uspjeli privesti svemirsku jedrilicu punu iscrpljenih izbjeglica kojima su se motori pokvarili. Svemirske struje nosile su ih ka još gorim dijelovima svemira.
- Čim smo vidjeli da je  svemirska jedrilica s tim jadnim ljudima na putanji da se spusti u Hrvatsku, morali smo reagirati. Poslali smo specijalne postrojbe svemirskih vojnika da otegle jedrilicu što dalje od Hrvatske. Oni su se pristali vezati na Uran, gdje će ih naše humanitarne snage okrijepiti i odvesti ih u sigurno utočište - rekao je Mace Windoo. Dodao je da nisu željeli da ti jadni ljudi završe u još gorim životnim uvjetima. 

Zvjezdani nadnevak  28. lipnja - U Zagrebu su svečano otvoreni 1000. tradicionalni skokovi staklenih ploča s poslovnog tornja u Savskoj cesti. Orlando Duke, višestruki svjetski prvak u skokovima s velikih visina, član stručnog ocjenjivačkog suda, oduševljen je ovom hrvatskom tradicijom.
- Nevjerojatno je kako staklene stijenke imaju gracioznost u letu prema asfaltu. Zanimljivo je da te staklene ploče nisu pričvršćene vijcima nego su zaljepljenje oho ljepilom - rekao je Duke. Zagrepčani su oduševljeni hametice pohodili i ove skokove. Unesco je skokove staklenih ploča s tog zdanja uvrstio u zaštićenu nematerijalno-materijalnu galaktičku baštinu, što je još jedno priznanje hrvatskoj arhitekturi.

Zvjezdani nadnevak  29. lipnja - Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić najavio da  20. srpnja napušta sve dužnosti.
- Dužan sam to hrvatskoj javnosti jer nismo dosad pokrenuli nikakve investicije. Ako do 20. srpnja ne pokrenemo nešto, odlazim - rekao je prvi potpredsjednik vlade.  Na novinarski upit koje godine 20. srpnja odlazi, Čačić je rekao: 4012. godine. To je realan rok da bismo pokrenuli zemlju. 

Zvjezdani nadnevak  30. lipnja -  Čedo Prodanović, odvjetnik Onoga Čije Se Ime I Presuda Ne Smije Izgovoriti, dobitnik je najprestižnije galaktičke nagrade za kvantnu fiziku. Odbor je pojasnio zašto je to važno za svemir.
"Čedo Prodanović, kao vrsni odvjetnik, uspio je, braneći svojeg klijenta, učiniti da se povijest izbriše. Naime, on je za svojeg klijenta isposlovao da se, kad odsluži kaznu, bilo koju, njegov dosje briše. Time se neće smjeti u javnosti govoriti o krimenu bilo kojeg počinitelja, jer se smatra da je nakon kazne otplatio dug društvu. Tako se neće smjeti navoditi što je bilo koji osuđenik napravio. Time se dakle briše povijest, poglavito ona teška. Tako će, primjerice, obitelji bilo koje žrtve moći reći da im je bliska osoba stradala, ali  zbog čega je stradala, to neće moći reći. Dakle, ako nema uzroka, nema ni posljedice. Prema tomu, nema ni žrtava - zaključak je Odbora. 

Zvjezdani nadnevak 1. srpnja - Mladi iz cijele Hrvatske žele služiti civilni vojni rok. Navalu prijava pokrenuo je novi ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović. On je, naime, civilni vojni rok služio kao direktor komunalnog poduzeća u Jastrebarskom te time nesebično pomogao ugroženim skupina hrvatskog društva. 
- 'Hoćemo i mi tako pomagati ljudima' te 'Ni ja nisam nikad zakasnio u školu' - istaknuli su mladi Hrvati na transparentima. Bilo ih je oko 2 milijuna ispred zgrade MORH-a. 

Tagovi: vijesti iz 3012., kolumna, igor zovko

Izdvojeni komentari 24 komentara Pogledaj sve komentare
03.07.2012., 11:04

dari: Zaustavi policajac automobil koji je upravo prošao kroz crveno svjetlo u namjeri da ga žestoko kazni. Vozač spusti staklo kad ono vozač automobila Čačić. Spetlja se policajac pa promuca: Oprostite g. Čačić mi, znate, malo kontroliramo promet, moramo jel'te. A drugi put, kad budete prolazili kroz crveno, pripazite malo. Može neka budala kroz zeleno pa ćete stradati.

03.07.2012., 11:01

dr Debelomajmunčin@ Vlajogojac: i da ga zatvore nakon tužiteljeve žalbe što je njemu razvalit nosivi zid u zatvoru sa klingonskom glavurdom i puknit stražare s njom da se slože ko domino kockice i šmugnut ko sanader i zatražit azil na obali bjelokosti a kad ga ugledaju tamo svi će pasti na pod i klanjati mu se da je konačno stigao sudnji dan i mudri poglavica spasitelj Velika Glavetina koji će ih pregaziti svih u plemenu da postane njihov prvi potpredsjednik vlade koji će uspješno voditi politiku za samog sebe....... prikaži sve

03.07.2012., 10:47

Jabba: A ja se ponado da ovaj stvarno odlazi. Hahahahaha, dobra dobra ...;)

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar