Obavijesti

News

Komentari 86

Razlaz Karamarka i Prgometa: Otjerao ga, a sad bi ga natrag

Razlaz Karamarka i Prgometa: Otjerao ga, a sad bi ga natrag
3

Drago Prgomet je na 15. Općem saboru HDZ-a u svibnju 2012. godine izabran za zamjenika predsjednika. Niti dvije godine poslije, dao je ostavku i izašao iz HDZ-a

VIDEO

'Došao je trenutak razlaza...' u slučaju Tomislava Karamarka i Drage Prgometa lagano se pretvara u 'Molim te, vrati se kući...'. 

Za šefa HDZ-a ovi dani sigurno nisu lagani. Naime, čovjeka kojeg je praktički otjerao iz stranke (doduše, Prgomet je sam otišao), sada mora praktički moliti da se njegov Most s 19 mandata prikloni HDZ-u kako bi došao na vlast.

Evo malog podsjetnika odnosa Prgometa i Karamarka.

Drago Prgomet je izabran za zamjenika predsjednika HDZ-a na 15. Općem saboru HDZ-a u svibnju 2012. godine. Tada je i Karamarko izabran za predsjednika stranke.

No, čini se kako se 'ljubav' između njega i Karamarka nikada nije rasplamsala. Štoviše, odmah su se pojavile neke trzavice. Dio članova je Prgometu, naime, zamjerao to što se protivio izbacivanju Jadranke Kosor iz HDZ-a.  

U dvije godine ni jedan razgovor 'u četiri oka'

Prgomet je, pak, s druge strane tvrdio da je marginaliziran, a 2014. godine u javnosti se pojavilo i njegovo pismo koje je uputio Karamarku u kojem se požalio da njih dvojica u gotovo dvije godine niti jednom nisu razgovarali 'u četiri oka'.

Početkom ove godine Prgomet je dva puta medijski istupio i zamjerio se HDZ-u. Prvi put kada je na svojem blogu pozvao branitelje u Savskoj da prekinu prosvjed i drugi put izjavom da ne podržava radikalno desnu retoriku stranačkog šefa. 

- Ne želim biti u HDZ-u koji će radikalnom retorikom učiniti da Milanović ostane premijer - poručio je tada Prgomet.

'Neću tražiti sankcije protiv Nostradamusa Prgometa'

- Ono što je o braniteljima poručio gospodin Prgomet, to je njegov osobni stav. Osobno bih volio da kao član Predsjedništva te stavove prvo iznosi na tijelima stranke - poručio je Karamarko nastavljajući pružati podršku šatorašima, a što se tiče njegove retorike poručio je: 'S tom "radikalnom retorikom" pobijedili na svim izborima u zadnje dvije i pol godine - suprotno od onog što je najavljivao 'Nostradamus' Prgomet. Pobijedit ćemo i na parlamentarnim! Drago Prgomet se stalno, uoči kampanje ili nakon naših pobjeda, javlja s nekakvim komentarima. Maksimalno sam tolerantan čovjek. On ima pravo na svoje mišljenje, ali mislim da je to iracionalna priča koja odudara od mišljenja većine našeg članstva. Hoću li za njega tražiti unutarstranačke sankcije? Sam neću tražiti ništa. Ali, čini mi se da su već krenuli zahtjevi mnogih naših članova i dužnosnika. Vidjet ćemo što će uslijediti.'

U vrhu HDZ-a su nakon Prgometove izjave o šatorašima razmišljali o tome hoće li Prgometa pustiti da sam potpiše otpusnicu ili će ga izbaciti iz stranke. Karamarko je, kako su mediji pisali, bio skloniji opciji da Prgomet sam povuče potez. Ostatak vrha stranke smatrao je da Prgomet HDZ-u istupima nanosi štetu.

Prgomet je otišao: Ne slažem se s načinom vođenja HDZ-a 

U jednom od svojih posljednjih medijskih istupa još dok je bio u HDZ-u Prgomet je poručio vrhu HDZ-a da njega nitko neće izbacivati, te da o njegovoj poziciji mogu odlučivati samo oni koji su ga izabrali ili pak on sam, što je na kraju i učinio  27. veljače 2015. godine.

Prgomet je tada kazao da je izašao iz stranke zbog neslaganja s načinom na koji vrh stranke vodi HDZ.

- Svoju odluku temeljim na neslaganju s načinom na koji vrh stranke vodi HDZ. Ne mogu prihvatiti poticanje ideoloških podjela i sukoba u hrvatskom društvu koje se nalazi u izuzetno teškoj gospodarskoj situaciji. Protivim se politici na tragu tzv. "ne-liberalne demokracije" kojoj smetaju ljudi koji drugačije misle, politici koja se danas provodi u stranci, a sutra bi je njeni propagatori vodili i na vlasti - kazao je Prgomet u medijima prilikom objave da izlazi iz HDZ-a.

Karamarko: Njegova ostavka neće utjecati na HDZ

Karamarko je nakon Prgometovog napuštanja stranke komentirao kako se upravo Prgomet nije uklapao niti slagao s politikom HDZ-a.

- Mislim da je pronalazio neke trivijalne, rekao bih neistinite razloge kada je argumentirao protiv te politike. Nije sudjelovao u radu Predsjedništva, već nam je slao poruke preko medija, što mislim da nije prikladno. Ne znam koja bi druga stranka dopustila takvo ponašanje - rekao je Karamarko i dodao: Neobično je bilo što Prgomet kritizira politiku stranke koja pobjeđuje zadnje tri godine. To je kao da pomoćni trener kritizira glavnog koji pobjeđuje u svim utakmicama'.

- Došao je trenutak razlaza koji je najbolje osjetio sam Prgomet. Njegova ostavka neće imati poseban utjecaj na stranku jer je on bio član koji se nije slagao s njezinom politikom u posljednje tri godine -  rekao je tada Karamarko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa