Obavijesti

News

Komentari 122

'Referendumsko pitanje o monetizaciji je protuustavno'

'Referendumsko pitanje o monetizaciji je protuustavno'
1

Vladi se ograničava da vodi jednu normalnu suvislu ekonomsku politiku. Smatram i da su na žalost organizatori referenduma krenuli emotivno, kaže ministar prometa

VIDEO

U ekskluzivnom intervjuu za Media servis, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić osvrnuo se na referendum protiv monetizacije i poručio kako će Vlada i dalje ustrajati na pronalasku koncesionara. Poručio je i kako referendumsko pitanje smatra protuustavnim

O uhićenju Bandića: Bilo je puno pritužbi 

Hajdaš Dončić osvrnuo se i na posljednja događanja u Zagrebu i uhićenje gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika.

- Puno je u posljednjih 10-ak godina bilo pritužbi na transparentnost ili na javnost rada same Gradske uprave Grada Zagreba i vjerojatno je onda nešto od toga 'zapelo za oko' istražiteljima, no pustimo sada istražnim tijelima da odrade svoj posao, tako da ne bi ja više ništa o tome komentirao - prokomentirao je ministar Hajdaš Dončić na posljednja događanja u Gradu Zagrebu.

'Dugovi za gradnju autocesta se moraju vratiti'

Osvrćući se na monetizaciju rekao je da Vlada i dalje na njoj ustraje jer "dugovi za gradnju autocesta moraju se vratiti".

- Imajući u vidu jučerašnju statistiku gdje je dug Hrvatske autoceste, Autoceste Rijeka-Zagreb se knjiži kao ukupan javni dug Hrvatske, a to je upravo ono u čemu sam pričao zadnjih šest mjeseci da će nam se dogoditi u 10 mj., po novoj metodologiji, drugačijem obračunu, gdje će nam ući dugovi autocesta u državni dug. Znači dogodio nam se jedan vrlo veliki porast javnog duga i zato sam naglašavao da je važno da pokušamo autoceste koncesionirati i na taj način zatvaramo njihove nepovoljne kredite i smanjujemo ukupni javni dug države, znači to je pozitivno i s aspekta platne bilance Hrvatske - rekao je ministar za Media servis.

'Organizatori referenduma krenuli su emotivno'

Hajdaša Dončića pitali smo i je li po njegovom mišljenju referendumsko pitanje protiv monetizacije protuustavno.

- Ja osobno smatram da je to pitanje protuustavno jer se Vladi ograničava da vodi jednu normalnu suvislu ekonomsku politiku. Smatram i da su na žalost organizatori referenduma krenuli emotivno s rečenicom 'Ne damo naše autoceste' što je najobičniji spin jer mi ne dajemo autoceste nikome, mi ih samo iznajmljujemo -  ustvrdio je ministar. 

'Brojka od 80 milijardi štete je prenapuhana'

On smatra i da je prenapuhana brojka kojom barataju sindikati o 80 milijardi štete od koncesije.

- Ona je prenapuhana, jer nisu izuzeli iz 80 mlrd kuna trošak za održavanje i plaće, i jednokratnu uplatu koju koncesionar mora platiti Republici Hrvatskoj kojom automatski zatvaramo kredite. Ja mislim da su oni namjerno pomiješali dva ekonomska termina, prihod i zaradu, a prihod i zarada nisu jednaki - rekao je Hajdaš Dončić za Media servis.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.