Obavijesti

News

Komentari 106

Sindikati: Ne prihvaćamo ni Vladin prijedlog, a ni arbitražu

Sindikati: Ne prihvaćamo ni Vladin prijedlog, a ni arbitražu
1

Vilim Ribić i sindikati koji su mu se priklonili utvrdili su u srijedu na konferenciji za novinare da ministar rada Mirando Mrsić pribjegava ucjenama, pritiscima i odmazdi

VIDEO

Vilim Ribić i sindikati koji su mu se priklonili utvrdili su u srijedu na konferenciji za novinare da ministar rada Mirando Mrsić pribjegava ucjenama, pritiscima i odmazdi. 

Rekli su i da ne pristaju na prijedlog Vlade i izmjene Temeljnog kolektivnog ugovora, prema kojem se, između ostalog trebali odreći božićnice za ovu i sljedeću godinu te regresa za iduću godinu. 

Branimir Mihalinec je oštro najavio kako neće potpisati prijedlog Vlade koji im je stigao jučer iza četiri sata. Pomno su ga proučili i nema pravnih temelja ni interesa za arbitražom.

- Inzistiramo na referendumu među članovima koji se trebaju izjasniti da li se žele odricati onoga što kaže Vlada ili ne - rekao je Mihalinec. 

Rekao je i kako Mrsić pritiscima i ucjenama ide prema članovima sindikata te kako Vlada želi odmazdu.

- Sjećate se, odmazda je kada su Nijemci zbog jednog ubijenog Nijemca ubili 100 seljana, to je odmazda i to ova Vlada želi učiniti a zaboravlja da s takvim metodama zastrašivanja uvijek izgubi onaj koji je s njima krenuo - rekao je Mihalinec. 

Sindikati kažu kako neće popustiti zbog Vladinih prijetnji da će zbog nepotpisivanja dodatka temeljnom kolektivnom ugovoru, zaposlenima u odgoju i obrazovanju prestati isplaćivati dodatak za složenost poslova od 3, 5, 7 i 9 posto. Umjesto toga, Ribić je najavio da će Sindikat znanosti i visokog obrazovanja u tom slučaju tražiti da se njegovim članovima dodatak od 2,3 posto, koji trebaju početi primati od 1. srpnja, ne isplaćuje do 1. siječnja iduće godine.

Ribić je poručio i kako odmazde, prijetnje i ucjene neće proći. Što se tiče arbitraže, kaže da će je sindikati još razmotriti, ali će je na kraju vjerojatno odbiti. Prozvao je i Milanovića i Josipovića, koji, kaže šute, a trebali su se oglasiti. 

U vezi neslužbenih informacija da bi se uskoro trebao sastati s prestavnicima HDZ-a Ribić je rekao kako su na taj sastanak pozvani čelnici svih sindikalnih središnjica, a "mi se odazivamo pozivu svih stranaka, pa i HDZ-a".

Zvonimir Laktašić iz sindikata učitelja je rekao kako se često čuje da nema pregovora ispod stola.

- Zna se tko obično govori o poštenju, onaj koji sumnja u svoje poštenje. Postoji jedna narodna izreka koja govori o takvim ljudima, ali bi bilo sramotno da to kažem - rekao je Laktašić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina