Obavijesti

News

Komentari 134

Ruski investitori platili let od 28.500 kuna Kotromanoviću?

Ruski investitori platili let od 28.500 kuna Kotromanoviću?
3

Kotromanović je putovao zrakoplovom tvrtke Zračno pristanište Mali Lošinj koja se bavi zračnim prijevozom. Trećinu te tvrtke također posjeduje lanac Jadranka

VIDEO

Tri dana ministar obrane Ante Kotromanović proveo je s obitelji sredinom mjeseca na Malom Lošinju.

Ništa čudno da na taj put ministar nije otputovao privatnim avionom. Tportal je objavio fotografije ministra, supruge i djeteta kako se ukrcavaju u Zagrebu u privatni avion. Potvrđeno nam je i da je bio na Malom Lošinju.

- Odsjeo je u hotelu Punta u vlasništvu Jadranke, a viđen je i na ručku s predsjednikom uprave te tvrtke Sanjinom Šolićem - kaže nam naš izvor.

Kotromanović je putovao zrakoplovom tvrtke Zračno pristanište Mali Lošinj koja se bavi zračnim prijevozom. Trećinu te tvrtke također posjeduje turistički lanac Jadranka. Vlasnici Jadranke odnedavno su postali ruski investitori, odnosno banke koje su ih preuzele preko domaće tvrtke Beta ulaganja.

Putovanje zrakoplovom iz Zagreba do Malog Lošinja i nazad inače stoji 28.500 kuna. Da je Kotromanović išao automobilom, to bi ga stajalo svega oko 800 kuna.

Ministar Kotromanović ima plaću nešto višu od 20.000 kuna, a ne bije ga glas rastrošnog čovjeka koji bi potrošio čak 28.000 kuna za let. Je li ga on i platio ili su ga počastili ruski investitori i letom i smještajem? Nije bilo moguće dobiti odgovor jer je ministar jučer bio na godišnjem odmoru i u inozemstvu, rekli su nam u odnosima s javnošću Ministarstva obrane.

“Put nije plaćen iz proračuna”, poručili su nam kratko iz odnosa s javnošću ministarstva.

Kao dužnosnik, Kotromanović ne bi trebao primiti dar vredniji od 500 kuna. Osim toga, pitanje je i je li platio smještaj u hotelu, koji bi za njegovu obitelj iznosio 2647 kuna.

Naš izvor tvrdi da nije prvi put da je ministar na Lošinju.

U tvrtki Zračno pristanište nije bilo direktora pa nam nisu mogli ništa reći o spornom putu.

Inače, kako je već objavljeno, isti ruski investitori su zainteresirani i za kupnju vojnog kompleksa Kovčanje od 400.000 kvadrata na Malom Lošinju. Mediji su već objavili da je Kotromanović po tom pitanju već razgovarao s investitorima. Posrednik koji je inače vodio rusko preuzimanje lanca hotela Jadranka je poduzetnik Mihajlo Perenčević. Ni on nam nije odgovorio na SMS upit o suradnji i razgovorima s ministrom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca