Obavijesti

News

Komentari 48

S Vargom nema dogovora uz kilu janjetine, drži se propisa

U sukobu je s Rajkom Ostojićem od samog početka Vlade, a sada je i pobijedio. Sinišu Vargu najviše je mučilo što nije mogao kontrolirati zdravstvenu blagajnu

VIDEO

Prim. dr. Siniša Varga novi je ministar zdravlja. 

O Vargi kolege liječnici govore sve najbolje. On je moderan, kažu, ne nameće se, voli zapadnjačka načela i želi unaprijediti zdravstvo. Rođen je 1965. godine, a u njegovu životopisu stoji da je diplomirao 1990. godine na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studiranja bio je nagrađen dva puta nagradom Rektora Sveučilišta, 1986. i 1988. godine.

Drži se propisa i slova zakona

Kod njega sve ide po pravilima, drži se propisa i slova zakona. On se ne dogovara uz kilu janjetine, kažu liječnici zadovoljni što Varga ne funkcionira po uobičajenom hrvatskom principu.

Prim.dr. Siniša Varga specijalist je stomatološke protetike i radio je u Kliničkoj bolnici Dubrava. Njegova supruga Suzana Varga je stomatolog. 

Bio je pomoćnik ministra zdravstva u prošloj vladavini SDP-a kad je ministar bio Andro Vlahušić. 

Moderni menadžer koji se okružuje pametnim ljudima

Moderni je menadžer, kažu za njega, i svima se sviđa što se okružuje pametnim ljudima i ne zapošljava ih po tetki i stričevima. Jako se zauzima za napredak obiteljske medicine prema zapadnjačkim standardima, i krenuo je u borbu s bolničkim doktorima jer ih želi onemogućiti u nepotrebnom rasipanju novca

Bio je konzultant Svjetske banke

Jedan je od osnivača Hrvatskog društva za poboljšanje kvalitete zdravstvene zaštite. Riječ je o društvu koje okuplja liječnike i druge visokokvalificirane stručnjake koji se bave unapređenjem kvalitete zdravstvene zaštite.  Od 2000. do 2002. radio je kao konzultant Svjetske banke na projektu zdravstvene reforme u Republici Hrvatskoj. Dio svoje specijalističke prakse je proveo u Göteborgu (Švedska) 1995 godine, gdje je bio prvi Hrvat koji se obrazovao na Branemark Implantology Clinic. Za vrijeme Domovinskog rata bio je član mobilnih kirurških ekipa.

Od početka u sukobu s Ostojićem

S Rajkom Ostojićem je u sukobu praktički od samog početka ustoličenja Vlade Zorana Milanovića. Razmimoilazili su se u mnogim idejama, a Vargu je cijelo vrijeme snažno frustriralo to što ima pod svojom ingerencijom zdravstvenu blagajnu, a ne može je kontrolirati kako želi, jer Ministarstvo zdravlja donosi propise o tome kako se novac preraspodjeljuje. 

No, i tog problema se riješio nakon što je odlučeno da će se HZZO izdvojiti iz državne riznice. Unatoč animozitetima, čelni ljudi Ministarstva zdravlja i HZZO-a uvijek su u javnosti govorili kako dobro surađuju i da su priče o sukobima deplasirane. Ostojić je u tome ostao dosljedan, a Varga je vremenom u medijima suptilno davao do znanja kako ga jako zanima ministarska fotelja i kako bi zapravo rado zauzeo Ostojićevu poziciju. Eskalacija sukoba Rajka Ostojića i Zorana Milanovića samo je išla u prilog Siniši Vargi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 48

VIDEO

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm
PRIPREMITE KIŠOBRANE!

Jako grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša nad Europom, past će i tuča. Na snazi meteoalarm

Meteorolozi Državnog meteorološkog zavoda prognoziraju kako će u ponedjeljak biti promjenjivo i nestabilno vrijeme

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

U padu helikoptera poginuo je iranski predsjednik. Izvučena tijela. Nema preživjelih...

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje
Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je