Obavijesti

News

Komentari 81

Jovanović: U SDP-u nitko ne pomišlja o rušenju Milanovića

Jovanović: U SDP-u nitko ne pomišlja o rušenju Milanovića
5

Slavko će svojim radom u parlamentu dodatno ojačati našu parlamentarnu većinu, objasnio je Jovanović. Dodao je kako nitko ne razmišlja o rušenju Milanovića

VIDEO

Neupitna je Slavkova energija, znanje i iskustvo koje je snažno udaralo ritam našoj Vladi. Međutim, jednako tako je bitno da između premijera i svakog ministra postoji snažno međusobno povjerenje , rekao je ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović prije sjednice Vlade u četvrtak i dodao kako je bez toga teško raditi.

To nepovjerenje koje je postojalo posljednja dva mjeseca bilo je veliko opterećenje za Vladu , objašnjava. Činjenica da Linića zamjenjuje njegov najbliži suradnik, Boris Lalovac , govori da će Ministarstvo financija nastaviti raditi u istom smjeru na temeljima koje je postavio Linić i to je svojevrsno priznanje za njegov rad.

Pokretanje videa...

24sata/Pixsell VIDEO

- Slavko će svojim radom u parlamentu dodatno ojačati našu parlamentarnu većinu. Možemo govoriti o jednoj 'win - win' situaciji za SDP - dodao je Jovanović.

Ne zna ništa o tajnim računima Slavka Linića

Na pitanje novinarke kako komentira što je talijanska financijska policija otkrila tajne račune Slavka Linića i dostavila ih državnom odvjetniku Dinku Cvitanu , Jovanović je rekao kako ne zna ništa o tome.

Pročitao je pismo koje mu je Linić poslao prije Sjednice predsjedništva SDP-a, ali tu se više nema što reći.

- Ljudi, mi smo odgovorna stranka. U SDP-u nitko ne pomišlja o rušenju Milanovića jer je to rušenje hrvatske Vlade koja je pobijedila na izborima upravo zahvaljujući podršci SDP-ovog članstva i SDP-ovih birača i SDP-ovih simpatizera - rekao je Jovanović i poručio kako će se narednih nekoliko tjedana koncentrirati na EU izbore , pokazati kako su najjača politička snaga , nakon toga odraditi ovaj mandat do kraja i osigurati da se u Hrvatskoj živi bolje.

Ostojić tvrdi da je Vlada stabilna

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

- Ovo je stabilna Vlada bez ikakvih problema - odgovorio je potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić na pitanje hoće li ova garnitura izdržati do kraja mandata. Nije želio komentirati dopis koji je članovima Predsjedništva SDP-a poslao smijenjeni Slavko Linić.

- Nemam što komentirati sjednicu Predsjedništva, jer je tamo sve rečeno - kazao je.

Mrak Taritaš: Meni je osobno žao

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

Da odlazak Slavka Linića neće ugroziti funkcioniranje Vlade smatra i ministrica Anka Mrak Taritaš (HNS).

- Linić je bio veliki motor, meni je osobno žao. Međutim, premijer ima apsolutno pravo birati svoje suradnike. Premijer vodi Vladu i nema nikakvog razloga da s nasljednikom Linića ne surađujemo jednako dobro koliko i s njim - kazala je.

Nije željela odgovoriti na pitanje kakva se poruka šalje smjenom najpopularnijeg ministra u Vladi samo dva tjedna prije izbora za Europski parlament.

- Pitanje je za nekog drugog, pitanje nije za mene - kazala je.

Pusić: Najvažniji su EU izbori

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

Prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić smatra su predstojeći izbori za Europski parlament važniji od momentalnih pretumbacija na političkoj sceni. Smatra i da domaća stranačka događanja imaju manju ulogu od toga da se na izborima izaberu ljudi koji su sposobni i imaju znanja predstavljati zemlju u idućih pet godina. Iako se u javnosti zbog smjene Slavka Linića stječe dojam da se SDP raspada, Pusić ne misli tako.

- Ne mislim da se naš koalicijski partner raspada, već imaju poteškoće s kojima se trebaju nositi - rekla je.

>>> U petak 9. svibnja u novom Expressu ekskluzivno pročitajte Linićev plan osvete i kako su se vrijeđali Slavko i Zoki...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu
UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske