Obavijesti

News

Komentari 104

Sanaderovi jadi - računi mu stižu, a para nema ni za lijek

Sanaderovi jadi - računi mu stižu, a para nema ni za lijek
5

Odvjetnik Goran Suić rekao je da pomaže Sanaderu smisliti način kako da plati režije. Radnici propalih tvornica nude par savjeta bivšem premijeru kako da preživi

VIDEO

Radnicima propalih tvornica i nekadašnjih industrijskih divova svaki Božić teže pada. Mahom se više nisu zaposlili jer su za nove poslodavce prestari, a za mirovine su premladi. Nekadašnja radnica Kamenskog Đurđa Grozaj (54) kaže da bi blagdane najradije prespavala jer pod borom neće biti darova. Ne smije ništa ni poželjeti jer više boli kad uvidi da toga nema.

- Sanader, kažete, nema za režije? Pa mi, radnice Kamenskog, osnovale smo svoju udrugu pa pomažemo jedna drugoj kad nam prigusti. Posla nemamo i gotovo smo sve do reda postale odred za čistoću jer drugog posla nema. Račune plaćamo kad stignemo, a ovrha imam više nego blagdanskih čestitki - kaže Grozaj. Kaže da ručak napravi ni iz čega, baš kao i Kata, supruga Miroslava V., koji je sa 915 kolega ostao bez posla u Sisačkoj željezari.

- Nemate pojma što se sve dade napraviti s crnim kruhom, mesnim nareskom, grahom, mahunama i drugim sirotinjskim delicijama. Moguć je i jeftin kolač. Dovoljna je šalica kukuruznoga griza, malo pekmeza i pecivo. Sve se to umiješa i to je to - kaže.Suprug Miroslav kaže da su željezarci već osjetili glad i neimaštinu kad su već jednom prošli pretvorbu i privatizaciju. Zato misli da Sanaderu u njegovoj neimaštini neće biti nimalo lako.

- S blokiranim računima neće moći ići u restorane u kojima su on i njegovi partneri u sumnjivim poslovima jeli i pili. A samo jedan njegov ručak bio je koliko i moja plaća - kaže Miroslav. Ni Iva Radonja iz propale tvornice konca Dalmatinka Nova nema sućuti za Doktora Ivu. Sarkastično kaže da će mu radnici svih propalih tvornica skupiti milostinju da može platiti svoje račune.

- A nas bivše radnice spašava što pokoja ima svoj vrt, pa nismo gladne, ali smo željne svega. Zaradile smo i koju kunu na javnim radovima i sezonskim poslovima - kaže i dodaje da darove za Božić godinama nije vidjela. Neće ih biti ni ovog puta.

NEKA JEDU KOLAČE - Supruga bivšeg radnika iz Željezare Sisak poručuje Mirjani da se kolač može jeftino spraviti.

BOŽIĆ BEZ DAROVA - Radnica iz Dalmatinke Nove kaže da nema ni darova pod borom. No to nije važno kad su tata i dečko tu.

PET SAVJETA ZA SPAS DR. IVE:

Ivo skupi bar za telefon - Bivše radnice Kamenskog upozoravaju Ivu da najprije mora platiti telefon i struju kako mu ih ne bi isključili.

Idi, pa beri mandarine - Vladimir iz Željezare Sisak poručuje mu da iduće godine zaradi u berbi mandarina kod svoga prijatelja Barbe Luke.

Invalid mu daje božićnicu - Čitatelj želi Ivi uplatiti 15 kn: ‘Uz majku invalida živim od 1650 kn. Računi su mi blokirani, ali bi mu ipak pomogao’.

Ono što nemaš, nacrtaj - Ono što nema, neka si to jednostavno nacrta. Dobra je to psihoterapija, poručuju mu iz propale tvornice Kamensko.

Posadi vrt i jedi domaće - Iz Dalmatinke Nove mu savjetuju da zasadi vrt jer onaj tko ima svoj kupus, luk i krumpir, taj se gladi ne boji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina