Obavijesti

News

Komentari 383

Petrov: Imate do ponedjeljka, premijer mora biti nestranački

Petrov: Imate do ponedjeljka, premijer mora biti nestranački
10

Naš uvjet je nestranački kandidat i reformska vlada. Očekujemo jasan odgovor u ponedjeljak, rekao je Božo Petrov nakon sastanka s Karamarkom u Šibeniku

VIDEO

Pozivamo i jedne i druge na dogovor, ali ako bude jedna mi ćemo nastaviti s jednim, ali se nadamo da će se i drugi priključiti. Naš uvjet je nestranački kandidat i reformska vlada. Očekujemo jasan odgovor u ponedjeljak. Dali smo realan rok. Ne znam na koji način je predsjednica pozvala SDP i HDZ, no bez obzira na to pozitivan je pomak da su jedna i druga velika stranka pozvane - izjavio je Božo Petrov nakon sastanka s predstavnicima Domoljubne koalicije.

Na pitanje kako to da je u Šibenik stiglo visoko izaslanstvo Domoljubne koalicije, a u Zagrebu koaliciju Hrvatska raste predstavljaju Hajdaš Dončić i Grčić, Petrov je rekao kako nema mogućnost bilokacije. 

- Susret s HDZ-om dogovoren je ranije i to je jedini razlog zašto nisam na sastanku u Zagrebu - rekao je Petrov i dodao: 'Ne vidim zašto ljudi koji su u ovom trenutku na sastanku u Smičiklasovoj ne mogu predstavljati Most ili koaliciju Hrvatska raste'.

Karamarko: Mi ćemo biti jedinstveni za razliku od ove druge koalicije

- Ima pomaka, poslušali smo kolege iz Mosta, mi smo izrazili neke dvojbe i skepsu, ali je bitno razgovarati. Mi ćemo biti jedinstveni za razliku od ove druge koalicije koja se raspada - kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon sastanka.

- Moramo razgovarati, nekomunikacija je luksuz. Ne, nismo razgovarali o mandataru, nas zanima ukupno rješenje. Hvala Bogu da se ide u smjeru rješavanja i imat ćemo sljedeći tjedan rješenje - dodao je Karamarko.

- Predsjednica radi sve da bi izašli iz ove krize i doći ćemo na sastanak s SDP-om. Imena nismo spominjali jer mi to djeluje trgovački, bitno je odrediti sustav koji će prvo rezultirati saborskom većinom - zaključio je Karamarko.

Podsjetimo, Most je u srijedu nastavio razgovore s HDZ-om i SDP-om. Sastanak HDZ-ovaca i Mosta bio je u Šibeniku, a predvodili su ga Božo Petrov i Tomislav Karamarko. 

- Očekujemo da ćemo napraviti korak dalje. Želim skratiti ovaj proces, kako bismo formirali većinu u Saboru. Mi smo relativni pobjednik, imamo svoje reference, ali smo vrlo fleksibilni, i za dobrobit hrvatskih građana spremni smo učiniti sve - rekao je Tomislav Karamarko uoči sastanka. Rekao je i da imaju program i da moraju čim prije početi raditi. Karamarko je rekao i da je predmet razgovora mogućnost da premijer bude nestranačka osoba. Karamarko je još jednom izrazio skepsu prema tome da bi vlada SDP-a, HDZ-a i Mosta mogla funkcionirati.  

Božo Petrov prije sastanka nije davao izjave. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 383
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa