Obavijesti

Kolumne

Komentari 602

Šatoraši su krenuli u napad i pokazali da sila uzima maha

Šatoraši su krenuli u  napad i pokazali da sila uzima maha
1

Probijanjem policijskog kordona i marširanjem prema privatnom stanu premijera Milanovića (a ne Banskim dvorima) šatoraši su podigli ulog i zaoštrili prosvjed

VIDEO

I tako, šatoraši su ove subote još malo podigli ulog.

Nakon višemjesečnih mirnih prosvjeda, par demonstrativnih špalira, nakon teških riječi i prkošenja, nakon što ih je policija jednom već obranila od prosvjeda antišatoraša, sada su probili policijsku barikadu i uz pratnju policije mirno odšetali pod prozor privatnog stana Zorana Milanovića.

Nisu otišli pred Vladu, nego su krenuli urlati ispod premijerova stana.

To je bila čista demonstracija sile. I to sile koja svakoga vikenda uzima maha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Probili kordon

Policija je zaustavila prosvjed antišatoraša koji je krenuo s Trga bana Jelačića prema Savskoj 66, ali nije mogla zaustaviti šatoraše kad su odlučili probiti policijsku barikadu i krenuti prema Milanovićevu stanu.

Policija se nije mogla ili željela oduprijeti, već je poslušala instrukcije Josipa Klemma koji im je objasnio kamo su to branitelji naumili krenuti, a onda ih mirno otpratila do Krajiške ulice.

Tamo je njih par stotina izvijeđalo premijera, što nije bila glavna svrha. Glavna svrha je ipak bilo pokazati predsjedniku Vlade da je ovo njihova zemlja i da u njoj oni mogu raditi što god im je volja. I nitko im se ne može oduprijeti.

Ovoga vikenda, dakle, njihov prosvjed dobio je novu dimenziju. Više se ne radi o mirnom kampiranju, o pasivnom prosvjedu i izigravanju žrtve, već se doslovno krenulo u napad. 

Krenuli u napad

Nije bilo dovoljno to što je policija osiguravala branitelje od dolaska povorke koja je i pretprošle subote zaustavljena u Savskoj ulici, već su Klemm i Glogoški jednostavno digli policijsku barikadu i krenuli prema premijerovu stanu. Da mu kažu što ga ide.

"Policija je opet odglumila tjelohranitelje", komentirao je profesor Žarko Puhovski, potvrđujući time sve glasnije tvrdnje da su premijer i ministar unutarnjih poslova svojim tolerantnim i, za neke, previše popustljivim stavom zapravo pokazali slabost i zaslužili ovo što im se sada događa.

Premda, valja naglasiti, to nije zaslužila premijerova obitelj.

Nakon što nisu sankcionirali nezakonito okupljanje pred Ministarstvom branitelja, nakon što nisu kaznili organizatore - koje valjda još uvijek traže  - nakon što su se tvrđe postavili prema antišatorašima, sada su omogućili da mirno došetaju pod premijerov prozor, predvođeni čovjekom koji - valja i to naglasiti - ima veća primanja od samog premijera.

Fejsbuk prosvjednici

Neki podsjećaju na činjenicu da su prije četiri godine "Facebook prosvjednici", predvođeni stanovitim Ivanom Pernarom, dolazili pred stan premijerke Jadranke Kosor i tamo skandirali "Jaco odlazi!". 

Međutim, ovoga puta radi se o veteranima u vojnim odorama, prosvjednicima militantnog rječnika, onima koji su više puta prijetili nasiljem i oružanom silom i koji se bore protiv "državnih neprijatelja", "jugofila, komunjara i aktualne vlasti". Oni ne kritiziraju premijera zbog neuspješnog vođenja Vlade, već ga pitaju "gdje je bio '91.", diskvalificirajući ga time kao dezertera.

A zna se što se s dezerterima radi.

Upravo zato je ovaj marš pod premijerov stan izgledao tako zlokobno. Zato što je pokazao da Klemmovi prosvjednici ne poštuju zakone ni policiju ove zemlje, da ih se policija boji i u strahu od suprotstavljanja pušta ih da rade što hoće, te da njih zapravo štiti od svih onih koji se s njima ne slažu.

Nakon ove današnje demonstracije sile, možemo se samo sa strepnjom zapitati što je sljedeće.

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 602
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje