Obavijesti

News

Komentari 135

Šišljagić lutrijom odabrao tko će raditi, HZZ poništio natječaj

Šišljagić lutrijom odabrao tko će raditi, HZZ poništio natječaj
1

Vladimir Šišljagić novinare je pozvao u Hitnu pomoć gdje im je dao 35 koverti s inicijalima kandidata za posao ekonomista. Izvukli su dvoje koji su dobili posao

VIDEO

Nakon što je osječki župan Vladimir Šišljagić dao novinarima da izvuku tko će od 35 kandidata dobiti posao u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Hrvatski zavod za zapošljavanje odlučio je poništiti predmetni natječaj, piše Jutarnji list.

- HZZ nudi mogućnost profesionalne selekcije kandidata za sve poslodavce koji to žele, s čime je konkretni poslodavac upoznat jer već dugi niz godina koristi usluge posredovanja. Usluge profesionalne selekcije HZZ-a su, naglašavamo, besplatne. Budući da u navedenom slučaju nisu poštivane uobičajene procedure kod odabira kandidata te svim sudionicima natječaja nije omogućen pristup pod istim uvjetima, HZZ će poništiti natječaj i neće pružiti financijsku podršku za provođenje stručnog osposobljavanja - stoji između ostalog u priopćenju HZZ-a.

Šišljagić je dao novinarima da izvuku one koji će dobiti posao

Osječki župan Vladimir Šišljagić, čija je stranka HDSSB na meti posljednjih dana zbog optužbi za nezakonito zapošljavanje i nepotizam, održao je neuobičajenu izvanrednu tiskovnu konferenciju u zgradi Hitne pomoći. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Praćen nedavno izabranom ravnateljicom Hitne pomoći Silvanom Sabo, koja je protekle godine prešla u HDSSB iz HDZ-a, Šišljagić je predstavio na koji način će biti riješen natječaj za dva otvorena radna mjesta u Hitnoj pomoći u Osijeku. 

Naime, Zavod za hitnu medicinsku pomoć nedavno je objavio natječaj u kojem traži dva diplomirana ekonomista. Na natječaj se javilo 43 kandidata, a od toga čak njih 35 odgovara postavljenim uvjetima zapošljavanja na tzv. volontiranje za mladi stručni kadar uz potporu države. Ne objašnjavajući okolnosti, Šišljagić je novinarima ponudio 35 kuverti i zamolio dvoje novinara da nasumice odaberu dvije kuverte. Nakon što su oni to učinili, rekao je kako su upravo oni odabrali dvoje novih zaposlenika Hitne pomoći. Radi se o K.M. iz Antunovca i D.Š. iz Osijeka. 

- Javnost se posljednjih dana okomila na županiju, mene kao Župana i stranku koju predstavljam s optužbama da mi po političkoj liniji i preko veze zapošljavamo ljude. U našoj županiji nema zapošljavanja preko veze, politike i nepotizma. Znajući da bih opet bio osumnjičen da sam nekoga 'svog' zaposlio na ova dva mjesta u Hitnu, odlučio sam se to učiniti ovako - kazao je Šišljagić izazvavši tako nezadovoljstvo novinara koji su izvukli kuverte, a koji su samim time odgovorni za izbor dvoje kandidata. 

Novinari su se pitali zašto župan Šišljagić na isti način nije odabrao i novog glasnogovornika u gradskoj tvrtki Vodovod Branka Vrbošića, koji je na to mjesto došao nakon što je njegov brat, ugledni osječki profesor Josip Vrbošić, prešao iz HSLS-a u HDSSB.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje