Obavijesti

News

Komentari 123

Šišljagić: 'Ne odlazim s mjesta župana, dokazat ću nevinost'

Šišljagić: 'Ne odlazim s mjesta župana, dokazat ću nevinost'
1

Kad bi svaki dužnosnik sa svojih dužnosti odstupao zbog kojekakvih laži, intriga ili spletki, onda to ne bi bilo dobro. Ne osjećam se krivim - rekao je V. Šišljagić

VIDEO

- U ovih šest godina, koliko sam na dužnosti župana Osječko-baranjske županije, posao sam zaista obnašao savjesno, kako sam najbolje znao i umio. Sukladno i zakonu i propisima. I zbog svega ovoga što mi se događa nije mi lako, ponajprije zbog djece, roditelja i prijatelja. No, želim biti uvjeren da je pravda spora, ali dostižna. Nažalost, na sudu ću morati dokazivati svoju nevinost, a ovo što mi se u obnašanju mog posla stavlja na teret ne odgovara istini - rekao je u četvrtak poslijepodne u Bilju osječko-baranjski župan i bivši predsjednik HDSSB-a, Vladimir Šišljagić, reagirajući na optužnicu koju je nekoliko sati ranije protiv njega podigao Uskok.

Šišljagić je odbacio mogućnost da zbog optužnice odstupi s mjesta župana.

- Kad bi svaki dužnosnik sa svojih dužnosti odstupao zbog kojekakvih laži, intriga ili spletki, onda to ne bi bilo dobro. Ne osjećam se krivim, nikome nikada ništa ukrao nisam, pa ni u ovom slučaju što mi Uskok stavlja na teret. To je sve jedna obična konstrukcija laži! Nadam se da će me stranka podržati - rekao je Vladimir Šišljagić. 

Pola sata ranije javnosti se obratio i njegov branitelj, poznati osječki odvjetnik Radan Kovač, najavljujući da će se Šišljagić "aktivno braniti", te da je već i u vrijeme provođenja istrage "optužbe za zloporabu položaja i ovlasti negirao u cijelosti".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Koliko mi imamo podatke iz spisa, čitav se postupak protiv Vladimira Šišljagića zasniva na iskazu jednog lažnog svjedoka temeljem čijeg je iskaza moj klijent i optužen, rekao je Radan Kovač dodajući kako im optužnica još nije uručena, te da očekuje kako će ju zaprimiti u petak ili ponedjeljak.

Prema Kovačevim riječima oni su tek dobili pisanu obavijest da je istraga u tom predmetu okončana. 

- Koliko vidim iz priopćenja Uskoka, u optužnici se navodi isti broj osoba, kao što je to bilo i u rješenju o pokretanju istrage. No, vidim da se promijenio iznos. U optužnici se navodi da je šteta 122.000 kuna, a u rješenju o provođenju istrage baratalo se sa iznosom od 200.000 kuna. Vjerojatno je tijekom istrage otpao dio činjeničnog opisa, ali ne znam točno o čemu se radi, dok ne vidim optužnicu - zaključio je Kovač.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1